MALZEMELER
MALZEMELER
500 gr dana eti (kuşbaşı)
2 tane patates
2 tane havuç
1 su bardağı bezelye
8-10 adet arası arpacık soğan ( yoksa 1 tane orta boy soğan)
1 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığına yakın tuz
Karabiber
Tencereye önce yağı koyup soğanları kavurup üzerine etleri koyup etleri biraz kavuralım etlerin yumuşaması için kısık ateşte en az 10 dk pişirelim.
ardından patatesi, havucu küp küp doğrayıp tencereye ilave edelim.
havuçlar ve patatesler biraz yumuşadıktan sonra bezelyeleri ilave edip üzerine çıkacak kadar sıcak salçalı suyu ilave edip kısık ateşte 40-45 dk (sebzeler ve etler yumuşayana kadar )pişirelim
Kağıtları ister kişi sayısına göre kare şekilde kesip isterseniz de bir borcama kağıdı açıp içerisine kebabı dökebilirsiniz fırında 20-25 dk 150 C de fırında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz hem pratik hem de sunumu şık olan misafirlerinize karşı sizi mahcup etmeyecek bir yemektir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim