Bu tatlıyı ne zaman yapsam hep kardeşim gelir aklıma evde ne zaman tatlı yapıcam ne istersin desem ya chesecake ya çikolatalı mousse derdi onun sayesinde bu tatlılar da kendimi geliştirmiş oldum.
MALZEMELER
180 Gr Kuvertür Çikolata(parçalara bölünmüş)
Yarım Su Bardağı Süt
50 Gr Tereyağı
1 Yumurta Sarısı
200 ml Krema
Tabanı için hazır pasta tabanı
Vişne Suyu
Kakao
Ben genelde işten geldiğimde yaptığım için hep hazır pasta tabanı kullanıyorum.(kolaya kaçıyorum:)en kısa zamanda pandispanya tarifi yayınlayacağım o zaman o tarifle mousse kekini de yapabilirsiniz.
Gelelim tarifimize pasta tabanı varsa bir çemberin içine yoksa herhangi bir yuvarlak tabağın içine koyunuz vişne suyuyla keki ıslatınız.(yumuşaması için)
Bir kaba çikolata, süt, tereyağını benmari usulü( ocağa içi su dolu bir tencere koyunuz. tencerenin üzerine de çikolatalı karşımı koyunuz o şekilde eritiniz) Sos biraz erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve ara sıra çırpa teli ile karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.
Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın. Sertleşen kremayı çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ayırdığınız pasta kekinin üzerine kremadan döküp ikinci pasta kekini koyunuz. Buzdolabında bir kaç saat soğutunuz.
Servis yaparken üzerine kakao serpiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim