MALZEMELER
1lt SütYarım Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Tozşeker
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
1 Vanilin
1 çimdik tuz
Tencereye 1,5 Su bardağı su koyup pirinçlerinizi de iyice yıkadıktan sonra pirinçler suyunu çekene kadar haşlayın.( Pirinç ağızda dağılana kadar)
Üzerine sütü dökünüz. Tozşekeri de karıştırıp10-15 dk kaynatın.
Ilık suyla 1 çorba kaşığı nişastayı karıştırın. Sütlü karışımdan alıp biraz ılıtın karışıma yavaşça ekleyip kısık ateşte kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Tencereye bir çimdik tuz atıp altını kapatın.
Kaselere almadan önce 1 paket vanilin ekleyiniz.
(Tepsinin içine 1 bardak su koyunuz.) Daha sonra da kaselerinizi yerleştiriniz
Fırında yapmak için 180 C de 5-10 dk fırınınızın ayarına göre üzeri kızarana kadar pişiriniz.
( Öneri olarak fındık içlerini rondoda incecik olana kadar çekip sütlacın üzerini tamamen kapatacak kadar serpip sunum yapabilirsiniz.
Fırında yapmak istemiyorsanız kaselere aldığınız sütlaçlarınızı biraz ılıttıktan sonra buzdolabına kaldırıp servis yapacağınız zaman da tarçınla renklendirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim