Bana kalsa makarna dünyada en son arayacağım yiyecektir.Üniversitedeyken kaldığım yurtta sürekli makarna çıkardı bende ordan kalma bir tik olarak makarnayı çıkardım denecek kadar az yiyorum ama bu aralar makarna soslarına sarmış durumdayım bugün eşimle kayınvalidemden çıktık eve gidiyoruz yolda mantarlı makarna yapıcam dedim direk tepki gösterdi yok ya kıymalı salçalı makarna yapalım diye tutturdu ama ben taktım mı takarım mutlaka yapıcam:)
Eve geldik koydum makarnanın suyunu biz beyefendi huysuzlanıyor hadi acıktım kıymalı yapsaydık olurdu diye:)
Yaptım makarnayı mutfağa geldi ımm güzel kokuyor dedi tabağına tepeleme makarna doldurdum ee şey ben biraz daha mı alsamlar başladı tepsileri alıp salona geçtik gidip bir kaşık daha doldurdu velhasıl değişik tatlara bu kadar önyargılı olmayalım..
TARİF MUGE HUNER DEN GİTTİĞİM PASTA KURSUNDA YEMİŞTİM EVE GELİNCE HEMEN ERTESİ GÜN YAPTIM:)
MALZEMELER
1 Paket Makarna ( ben barılla kullandım)
400 gr Kültür Mantarı(migrosta satılan mipa dilimlenmiş kültür mantarı kullandım)
1 Paket Krema(Tikveşli)
Reyhan
Makarnanın suyunu koyunuz içine 1 tatlı kaşığı tuz koyunuz. Kaynadıktan sonra içine makarnaları döküp pişiriniz( makarnanın piştiğini anlamak için içinden alıp tadına bakabilirsiniz veya üzeri beyaz beyaz köpük oluşturduğunda da olduğunu anlayabilirsiniz)
Başka bir tavada yıkadığınız mantarların suyunu süzdükten sonra ben yağ kullanmıyorum bazı tariflerde sıvı yağ kullanılıyor size kalmış
Mantarlar suyunu çekene kadar pişiriniz (yaklaşık 5 dk sürüyor ) kararmaması için de içine biraz limon sıkınız.
Suyunu çektikten sonra kremayı ekleyiniz kremayla beraber 40-50 saniye karıştırarak pişiriniz. Altını kapattıktan sonra içerisine kendi damak tadınıza göre reyhan, nane ve tuz serperek lezzetlendirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim