MALZEMELER
1 Küçük Soğan
1 Kaşık Salça
2 Diş Sarımsak
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Kaşık Salça
250 gr Kıyma
Bir tutam Maydonoz
Bir tutam Reyhan
Kuru nane
Karabiber, Tuz
Ocağa su koyup kaynamasını bekleyiniz. Kaynadıktan sonra makarnaları içine atınız(ben pastavilla kullandım 13-14 dk pişirme süresi var)
Zeytinyağını tavaya koyup içine sarmısakları soyup bütün bir şekilde atınız rengi koyulaşana kadar hafif kızartınız.
Soğanı yemeklik bir şekilde küp küp doğrayınız
Üzerine soğanı koyup kavurunuz.
Kıymayı ekleyip soğanla karıştırınız. Ardından salçayı da ekleyiniz. İçerisine baharatları ve yeşillikleri ekleyip kavurunuz.
Makarnaları pişirdikten sonra süzdüğünüz suyundan 1 bardak alınız ayrı bir tavadaki karışımımıza ekleyip iyice harmanlayınız.
Tencereye aldığınız makarnaların üzerine döküp karıştırınız.
Not: İçerisindeki sarmısağı tat verdikten sonra çıkarabilirsiniz eğer sarımsak seviyorsanız ilk koyduğunuz zaman dilimleyerek koyarsanız sonrasında sosunuzla karışmış olur.
İşten eve geldiğimde yapmıştım çok hızlı yaptığım için fotoğraflayamadım ama biz eşimle tadına doyamadık kesinlikle tavsiye ederim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim