7 Kasım 2013 Perşembe

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER

4-5 Tane Patates
1 Su bardağı Süt
Tereyağı
Tuz

Patatesleri soyup yemeklik şekilde doğrayınız. Ocağa su koyup içine patatesleri atıp kaynayana kadar pişiriniz.(pişip pişmediğini anlamak için de çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz eğer patates dağılıyorsa pişmiş demektir)yaklaşık 20 dk da pişecektir.
Blender yardımıyla patatesleri süzüp tencerede eziniz. İçine bir bardak süt ekleyiniz(kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz süt oranını ona göre belirleyiniz) Tuzunu da ilave edip tencereyi ocağa alınız içine tereyağını ekleyiniz hafif kısık ateşte erimesini bekleyiniz
Dilerseniz biraz kaşar rendeleyip lezzetlendirebilirsiniz.
                                                                                                               AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim