5 Kasım 2013 Salı

REVANİ

MALZEMELER
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardak Un
Yarım Su Bardağı Tozşeker
1 Paket Kabartma Tozu

ŞERBETİ İÇİN;
3 Su Bardağı Tozşeker
3 Su Bardağı Su
Yarım limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın. Un, İrmik, Kabartma tozunu ekleyip çırpın. Dibini yağladığınız dikdörtgen borcama önceden ısıttığınız 190 C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbetini  yapın ve ılıtın.
Keki soğuttuktan sonra üzerine dökün.
Keki keserken baklava dilimi verip üzerine Hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz.
                                                                                                        AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim