MALZEMELER
250 Gr Kuru Fasülye (2,5 su bardağı)
250 Gr Kuşbaşı
2 Domates
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Fasülyeleri akşamdan suya koyun( bunun amacı içindeki gazı almak ve daha hafif olmasını sağlamak)
Kuşbaşı etleri yıkayıp( etler yıkanmaz denir ama ben yıkıyorum karar size kalmış) bir tencereye koyun.
İnce doğranmış soğan ve yağı birlikte kısık ateşte karıştırarak pişirin. Suyunu çekince doğranmış domates, tuz ve üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip pişiriniz.
Fasülyeleri ilave edin orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Düdüklü tencerede 45-50 dk arası pişme süresi vardır.
Normal tencere de bu süre daha uzun olabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim