7 Kasım 2013 Perşembe

TRAMİSU

 Defalarca tramisu yaptım kakaolu, sade ama bir türlü son halinin fotoğrafını koymayı beceremedim. Hep bir koşuşturmaca oluyor ve tam fotoğraflayacağım bu sefer de tatlı bitmiş oluyor bu yüzden her yaptığımda bir aşamasını yakaladığım için fotoğraflardaki tabaklar kedi dilleri farklı olabilir ama lezzet hepsinde aynı sadece benim unutkanlığımdan böyle bir sonuç çıktı ortaya bu arada tramisuyla çileği birbirine çok yakıştırıyorum mutlaka servis yaparken evinizde varsa üzerine bir iki ince dilim koyabilirsiniz ben çok sevdiğim için bolca dilimleyip servis yapıyorum..

MALZEMELER
24 adet kedi dili
1 çorba kaşıpı nescafe
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilin
200 gr labne peyniri

Üzeri için; Kakao

Süt un yumurta sarısı ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar kadar pişirin.
Pişince vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dk kadar çırpın ılınması için bekleyin.
Nescafeyi ister şeker katarak isterseniz de sade olarak 1 su bardağı ılık suda eritip karıştırın. Tramisu tabağının altına ince bir tabaka halinde kremadan sürün üstüne kedi dillerini sırasıyla yerleştirip nescafeli suyla ıslatınız kremadan gezdirin aynı işlemi tekrarlayınız kalan kremayla üzerini iyice kapatınız. Bu şekilde en az 2-4 saat arasında buzdolabında bekletiniz (tadının daha iyi olmasını istiyorsanız, en az 6 saat dolapta bekletiniz)
Servis yapacağınız zaman üzerine eleyerek kakao serpiniz.
                                                                                                                     AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim