23 Kasım 2013 Cumartesi

ŞİFALI KEK(ÜZÜM-HAVUÇ-ELMA-CEVİZ-TARÇIN)

ADINI ŞİFALI KEK DİYE YAZDIM ÇÜNKÜ İÇİNDE YOK YOK GERÇEKTEN DE ÇOK FAYDALI BİR DİLİM DE HEM SEBZE HEM MEYVE YEMİŞ OLUYORSUNUZ TADI DA BİR O KADAR HAFİF VE SÜNGERİMSİ OLUNCA TADINDAN YENMİYOR İSTENEN DİLİMLERİN SONU GELMİYOR GÖZÜNÜZ KAPALI UYGULAYABİLECEĞİNZ BİR TARİF ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 ADET HAVUÇ
2 ADET ELMA
1 AVUÇ KURU ÜZÜM
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ
2 YUMURTA
1 KABARTMA TOZU
2,5 SU BARDAĞI UN

ŞEKER VE YUMURTAYI KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPINIZ.SÜT VE SIVIYAĞI ÜZERİNE EKLEYİP KARIŞTIRIP TARÇINI İLAVE EDİNİZ  ÜZERİNE BİR BARDAK UN EKLEYİP KARIŞTIRINIZ YAVAŞ YAVAŞ KALAN UNUDA İLAVE EDİNİZ.
AYRI BİR KAPTA HAVUÇ VE ELMALARI RENDELEYİNİZ İÇİNE ÜZÜM VE CEVİZİ EKLEYİNİZ BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIP UNLA KARIŞIMA DÖKÜNÜZ SPATULA YARDIMIYLA HAFİFÇR BİRBİRİNE KARIŞTIRINIZ .
KALIBINIZA İYİCE YAĞLAYINIZ ÜZERİNE KARIŞIMI DÖKÜP ÖNCEDEN 170 C ISITTIĞINIZ FIRINDA YAKLAŞIK 40 DK PİŞİRİNİZ BİR KÜRDAN YARDIMIYLA KONTROL EDİNİZ

FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ KALIBI 15 DK BEKLETİP SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİNİZ VE ÜZERİNE ISLAK BİR BEZ KAPATINIZ 10 DK BEKLETTİKTEN SONRA KEKİNİZ KALIBINIZDAN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE ÇIKACAKTIR.
YERKEN KULAKLARIMI ÇINLATMANIZ TAVSİYEMDİR:))


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim