Kışın en çok sevdiğim sebzelerden biri de pırasadır. Özellikle de annemin pırasası beni benden alır.)
Herkesin pırasa yapışı farklı oluyor ama insan annesinin yemeğini ararmış ya her yediğinde işte bende öyleyim diğer yemek yapanlara haksızlık ediyorum sankı:) ama napayım ne demişler ana gibi yar olmaz diye benimki de öyle bir şey işte seviyorum annemi yemeklerini bana verdiği tariflerini o zaman lafı uzatmadan geçelim tarifimize..
MALZEMELER
1 Kg Pırasa
2 Tane Havuç( orta boy)
1 Fincan pirinç( fincanınız standartın üzerindeyse yarım fincan)
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığına Yakın Tozşeker
2 Tane Soğan
Pırasaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkıyoruz.5-6 cm uzunluğunda doğrayıp havuç ve soğanları da yıkayıp doğrayınız.
Tencereye sebzeleri koyun. Üzerine tuz, şeker ve bir bardak suyu zeytinyağını da ilave edin.
Pirinci üzerine serpiştirerek ateşe koyunuz ve piştikten sonra üzerine limonları dilimleyip yerleştiriniz(burgu gibi durmasını istiyorsanız dilimi iki tarafında da çevirip şekil veriniz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
degerli yorumlarınız için teşekkür ederim