24 Kasım 2013 Pazar

YUMUŞACIK POĞAÇA

MALZEMELER

1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
1 MADEN SUYU
5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
2 KESME ŞEKER(1 ÇAY KAŞIĞI TOZŞEKER)
1 TATLI KAŞIĞINA YAKIN TUZ
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREKOTU, SUSAM

SÜTÜ VE KURU MAYAYI KARIŞTIRINIZ ÜZERİNE TOZŞEKER, SODA VE SIVI YAĞI EKLEYİNİZ KARIŞTIRIP 5 SU BARDAĞI UNDAN AZAR AZAR DÖKÜNÜZ VE ELE YAPIŞMAYAN HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞURUNUZ KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE HAMURUNUZ OLMUŞ DEMEKTİR. YAKLAŞIK 1 SAAT ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENDİRİN HAMURUNUZ KABARINCA OLMUŞ DEMEKTİR.

BEN HEP MUFFİN KALIPLARINDA NASIL OLUR DİYE DÜŞÜNÜP DURUYORDUM SONUNDA DENEMEK KISMET OLDU VE GERÇEKTEN DE ÇOK GÜZEL OLDU MUFFIN KALIPLARINI YAĞLAYINIZ İÇLERİNE HAMURDAN PARÇALAR KOYUP 30 DK DA BU ŞEKİLDE BEKLETİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREKOTU VE SUSAMLA SÜSLEYİP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 170C FIRINDA 30 DK ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRNİZ SOĞUDUKTAN SONRA KALIPLARDAN ÇIKARIP SERVİS TABAĞINIZA ALABİLİRSİNİZ.




2 yorum :

  1. Poğaçayı mini muffin kabında pişirmek süper fikirrr
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmize çok sevindim teşekkür ederim sevgiler

      Sil

degerli yorumlarınız için teşekkür ederim