6 Şubat 2014 Perşembe

SEZAR SALATA


Pratik ama doyurucu bir akşam yemeği..
Kim demiş salatadan akşam yemeği olmaz diye ya ben yaptım oldu:)
Artık devir değişti bayanlarda çalışıyor hafta içinde aradan böyle doyurucu salatalr yapıp akşam yemeğini atlatabilirsiniz:)
Gerçi salatanın başlığına sezar yazmaya utandım çünkü içinde sezara ait hiçbir şey yok salataları tarife uygun ne sosu ne peyniri ne yapalım evdekilerle yaptık oldu mu oldu biz yine de adına sezar diyelim ev usulü..
 MALZEMELER
2 ADET TAVUK FiLETO
3 DILIM TOST EKMEGI
4-5 ADET GöBEK(BEN KIVIRCIKLA YAPTIM)
4-5 ADET AKDENiZ YESILLIGI
4-5 ADET ROKA
1 ADET LiMONUN SUYU
1 YEMEK KASIGI MAYONEZ
1 CAY BARDAGI ZEYTINYAGI
3 YEMEK KASIGI KASAR PEYNIR(ORJINALI PARMESAN PEYNIRI)
TAVUK CESNISI
Tavukları 1 çay bardağı zeytinyağıyla beraber 2 yemek kaşığı tavuk çesnisinden koyarak yaklaşık 20 dk bekletiniz.Dilerseniz damak tadınıza göre kendiniz de tavuk baharatını yapabilirsiniz benim marketten hazır aldığım tavuk çesnısının icerıgı böyleydı (hardal sarmısak zeytinyağı kekik pulbiber toz tatlı biber tuz ) oldukca da lezzetlıydı.
Tost ekmeklerini dörde bölüp kestiginiz parcaları da kendi içinde dörde bölünüz(küçük kareler oluşacak) fırın kabına koyup fırını ızgara konumuna getiriniz yaklaşık 10 dk kadar fırında bekletiniz daha çıtır seviyorsanız biraz daha uzun tutabilirsiniz.
Döküm bir tavayı ocağınıza alıp iyice kızdırınız ve tavuk parçalarını koyup kızartınız arkalı önlü kızartmaya devam ediniz 3-4 dakika içinde pişecektir. Fırından çıkardığınız ekmekleri de bir tavaya alıp hafif zeytinyağı dökerek tavada çeviriniz iyice çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Yeşillikleri güzelce yıkayıp kurutunuz çok ince olmayacak şekilde doğrayınız .
Limonu sıkınız içine bir yemek kaşığı mayonez koyup hafif çırpınız pürüssüz olana kadar zeytinyağı da ekleyip bir kenarda bekletiniz
Varsa parmesan peynirinizi yoksa kaşar peynirinizi rendeleyiniz ben kaşarlar ağızda hissedilsin diye rendenin kalın tarafıyla rendeledim siz isterseniz ince tarafını da kullanabilirsiniz.
Tavukları tavadan alıp tost ekmekleri gibi dilimleyiniz salata tabağınıza yeşillikleri yerleştirip zeytinyağıyla harmanlayıp ardından üzerine salata sosunuzdan gezdiriniz ekmeleri ve tavuk parçalarını da ekleyip sosun kalan kısmını da döküp servis yapınız.
NOT: bu nasıl sezar salatadır demeyiniz:) bu da munis usulü evdeki malzemelerle ama tadı enfes..