10 Ağustos 2013 Cumartesi

IZGARA KÖFTE(ANNE ELİ)

1 kg kıyma(köftelik)
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
yarım ekmek içi
arzuya göre karabiber, pul biber, kekik
1 tatlı kasığı tuz
soğanı, sarmısağı ve ekmek içini  rendenin en küçük bölmesiyle rendeleyin, maydanozlar küçük küçük doğrayın bütün malzemeler birbirine karısana kadar iyice özdeşleştirin ardından istediğiniz şekli verip buzluğa isterseniz  de tavaya biraz  tereyağı koyarak kısık ateşte pişirebilirsiniz
                                                                                           





VİŞNELİ CHESECAKE



Herkese iyi bayramlar...
Bir gün internette gezinirken chesecake tarifi gördüm  değişik bir tat olduğu için ailem çok güzel olmaz dedi  ben yine de kararlıydım  yapmaya sonunda yaptım  görüntü güzel olunca hemen yemek istediler ama en az 6 saat bekleme kuralı olduğunu söyleyince sinir oldular:)
Çok konuştum galiba ben en iyisi malzemelere geceyim...

Malzemeler

2 pakete yakın eti burçak
4 yumurta
50gr margarin(tereyağı)
200ml krema
2 yemek kasığı toz seker
250 gr labne

Bisküvileri ronda ya atin iyice parçaladıktan sonra başka bir kaba alın  ocakta erittiğinz  margarini(tereyağını) da içine ilave edip elinizle yoğurun. Kelepçeli kalıbınıza  dökerek eliniz yardımıyla   düz bir zemin oluşturun ve buzluğa atiniz en az 1 saat buzlukta bekletin.
Yumurtaların akını kırıp kar beyaz kıvama gelene kadar rondo da  karıştırın ve ayırın.
Yumurtaların sarısına 2 yemek kaşığı  toz seker ilave edip rondo da karıştırın içine labne peyniri ekleyin iyice kıvamına gelene kadar karıştırıp kremayı  da ilave edin.
Yumurta akıyla kremalı karışımı bir kaşık yardımıyla  köpük oluşturmayacak şekilde yavaşça karıştırınız.
Buzluktan çıkardığımız  tabanın üzerine yavaşça dokunuz. Önceden ısıttığımız 150C fırında 40dk üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.(biraz cıvıklık kalabilir)
Dolaba koyup en az 6 saat buzdolabında soğutunuz.

Sos için;

Buzlukta dondurulmuş 500 gr vişne
2 kasık nişasta
Yarım bardak su
Vişneleri tencereye koyunuz. hafifçe karıştırınız  nişastayı suyla çözüp vişnelerin üzerine dokunuz biraz karıştırıp yoğunlaştığını  gördükten sonra altını kapatınız. ve soğumaya bırakınız. sosumuzu chesecakenin üzerine dökerek soğumaya bırakıp ardından servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun...