MALZEMELER
4 ADET ORTA BOY PATLICAN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇİ İÇİN;
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ORTA BOY KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ADET ORTA BOY DOMATES
250 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TATLI KIRMIZI BİBER
1 TUTAM MAYDANOZ
1 BARDAK SU
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup tuzlu suda 45 dk vaktiniz varsa 1-2 saat bekletiniz.(acısı çıksın diye) Tencereye sıvı yağı koyunuz yağ kızınca patlıcanları bütün haliyle çevirerek kızartınız.
Başka bir tencere de sıvı yağı koyup soğanları küp küp(ince ince) doğrayınız ve kavurunuz kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediniz domatesi rendeleyip tencereye ilave edip salçasını da ekleyebilirsiniz.
Tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatabilirsiniz.
Patlıcanları sapından tutup parçalamadan ortasını bir kaşık yardımıyla açınız içine kıyma harcınızdan bolca doldurup üzerine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip fırın tepsisine yerleştiriniz.
1 yemek kaşığı salçayı bir bardak suyla karıştırıp tepsinin kenarından dökünüz.
Fırınınızı 200C ayarlayıp 20-25 dk pişiriniz.
Sade pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.