5 Haziran 2014 Perşembe

KARNIYARIK

Uzun zamandır bloğumu ihmal etmemin tabi ki haklı gerekçeleri vardı ayağımda aniden oluşan şişme ve ağrılar işten ayrılmam uykusuz geceler derken bloğa anca vakit ayırabildim o günler hala geçti diyemem ama ilk günlere göre daha iyiyim aniden oluşan ve romatizmayı taklit eden bir vaskülüt olduğu söylendi araştırmalar tahlil hala devam ediyor mayıs sonunda işten ayrılacaktım ancak bu rahatsızlığım ortaya çıkınca erken ayrılmak zorunda kaldım dolayısıyla bilgisayarın kapağını açamadım affola uzun zamandır bloguma karnıyarık tarifi eklemek istiyordum bugüne kısmet oldu umarım sizler de beğenir ve afiyetle yersiniz ben karnıyarığa eşim sevmediği için  domates ve çarliston biber kullanmıyorum siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

MALZEMELER

4 ADET ORTA BOY PATLICAN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

İÇİ İÇİN;
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ORTA BOY KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 ADET ORTA BOY  DOMATES
250 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TATLI KIRMIZI BİBER
1 TUTAM MAYDANOZ

1 BARDAK SU
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup tuzlu suda 45 dk vaktiniz varsa 1-2 saat bekletiniz.(acısı çıksın diye) Tencereye sıvı yağı koyunuz yağ kızınca patlıcanları bütün haliyle çevirerek kızartınız.
Başka bir tencere de sıvı yağı koyup soğanları küp küp(ince ince) doğrayınız ve kavurunuz kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediniz domatesi rendeleyip tencereye ilave edip salçasını da ekleyebilirsiniz.
Tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatabilirsiniz.
Patlıcanları sapından tutup parçalamadan ortasını bir kaşık yardımıyla açınız içine kıyma harcınızdan bolca doldurup üzerine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip fırın tepsisine yerleştiriniz.
1 yemek kaşığı salçayı bir bardak suyla karıştırıp tepsinin kenarından dökünüz.
Fırınınızı 200C ayarlayıp 20-25 dk pişiriniz.
Sade pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.