24 Mayıs 2014 Cumartesi

YILDIZLI TARHANA ÇORBASI

Tarhanaya yeni bir soluk getiren ben şimdide eşimin tabiriyle yıldızlı domates çorbası yaptım tek püf noktası salçası:)
Ne yapayım farklı tarifler yapayım bloguma iş çıkarayım derdindeyim evde de  uzun zaman geçiremediğim için bunları yapıyorum yoksa ben istemem mi yuvalama çorbaları yapayım falan ne de severim ya:)
Neyse yine bir gün eşimle klasik kayınvalidemin verdiği tarhadan domates çorbası yapmıştım eşim de hiç tarhana yemiyoruz falan diyor nasıl ya önündeki ne diyorum bu tarhana mı ben bunu domates çorbası sandım tarhana böyle olmaz ki anneminkiyle alakası yok falan sonra gel zaman git zaman anladım ki benim salça oranım normale gore fazla kaçıyor ve kıvamlı bir domates çorbasına dönüşüyor en sonunda kayınvalidemi aradım sordum sonradan da anneme anlatıyorum annem diyor ki ya mantı yapıyorsun tarhana mı yapamıyorsun diyor:)
ben galiba zoru seviyorum diyorum oda gülmeye başlıyor tabi artık tarhanayı aynı ölçüsünde yapmayı başarıyorum geçen gün yine aklıma geldi ne çorbası yapsam diye evde de yıldız şehriylerden olduğu geldi aklıma hemen aa dedim domates çorbası yapayım içine de yıldız atarım al sana yıldızlı tarhanadan dönme domates çorbası:)
Akşam eşim geldi yine oturduk yemeğe diyorum nasıl olmuş tarhana ya yine mi başa döndük diyor hemen söylenmeye başlıyor sonra yok ya bu bilinçli değişiklik adına yapıldı diyorum :) nolur tarhanayı değiştirme özledim valla demekten kendini alıkoymasa da yıldızlı çorbamızın ikinci tabağını almaya gidiyor tencerenin başına:)
bu erkekler böyle sanırsam hem söyleniyorlar hem afiyetle yiyorlar:) dedikodumu da yaptıktan sonra hemen geçeyim tarifime:)

MALZEMELER
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kuru ev tarhanası
1 çay bardağı yıldız şehriye
1 yemek kaşığı salça(öncü)
1 lt su(5 bardak)
1 tatlı kaşğı tuz
1 tatlı kaşığı nane

 Tencereye sıvı yağı koyup salçayı ekleyiniz ve kavurunuz üzerine 1lt su koyup  içine tarhanayı döküp tahta kaşıkla kaynayana kadar karıştırınız(karıştırmayı bıraktığınız anda topak topak hamurlaşacaktır sabırlı olun ve kaynayana kadar karışıtırınız) kaynadıktan sonra içine yıldız şehriyeleri ekleyip şehriyeler piştikten sonra altını kapatıp tuzunu ve baharatlarını koyunuz .
Dilerseniz ayrı bir tavada biraz yağı kızdırıp baharatlarını ekleyip tencereye o şekilde de dökebilirsiniz daha lezzetli olacaktır benim gibi üşengeç gününüzdeyseniz direk baharatlarını ekleyip altını kapatabilirsiniz.