10 Şubat 2014 Pazartesi

VİŞNELİ KEK

Vişneyi kim sevmez ki ben bayılırım hem de öyle böyle bir bayılmak değil benim ki hastalık derecesinde:) ama ne yazık kı mevsimi çok kısa bu yıl en azından 1-2 kg alabildim çekirdeklerini ayıklayıp ki inanılmaz eziyet verici bir şey bu buzdolabı poşetlerine göz kararı 250 gr oalcak şekilde doldurup attım buzluğa aradan çıkarıp kışın tam ortasında vişneli bir kek,vişneli pasta,chesecake falan acayip havalı oluyor benden söylemesi buı saydıklarımın hepsini yapınca bir de vişneli kek yapayım hem kek yelpazesi genişler hem de değişiklik olur diye düşündüm gerçi ben vişneli kek üzerini sonradan çikolata sosuyla kapladım ve ne yazık ki misafir geldiği için o anını fotoğraflayamadım ama en azından fotoğrafladığım kısmını koymak istedim tarif tariftir arkadaşlar öyle değil mi belki sizlere de değişik bir fikir olur umuduyla hemen yazımı yazmak tarifimi vermek istedim son iki paragrafa baktığımda ne kadar da istemek ve tarif kelimesini kullanmışım benim gibi edebiyat aşığı bir insan için felakat bir durum olsa gerek neyse hatasız insan olmaz bu da böyle olsun karşılıklı sohbet ediyormuşcasına yazdığım için bazen kendimi fazla kaptırıyorum neyse o zaman çok da uzatmadan hemen yazayım tarifimi..

MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAGI TOZSEKER
1 CAY BARDAGI SIVI YAG
1 SU BARDAGI SUT
1 CAY BARDAGI YOGURT
2,5 SU BARDAGI UN
2 KABARTMA TOZU
1 VANILIN
1 SU BARDAGI VISNE
2,5 YEMEK KASIGI KAKAO

YUMURTALARI KIRIP SEKERİ DE EKLEYİP KREMA KIVAMINA GELENE KADAR CIRPINIZ.ÜZERİNE SIVI YAGI SÜTÜ VE YOGURDU EKLEYİP KARISTIRINIZ.UNU ELEYEREK KIVAMINI BULANA KADAR KOYMAYA DEVAM EDINIZ BOZA KIVAMINDA OLMALIDIR KABARTMA TOZLARI,VANİLİİN VE KAKAOYU DA ELEYEREK KARISIMA İLAVE EDİNİZ ÜZERİNE VİŞNELERİ SÜZÜP KOYUNUZ VE HAFİFÇE SPATULA YARDIMIYLA KARISTIRIP İYİCE YAGLADIGINIZ KALIBINIZA VEYA BORCAMA DOKUNUZ.
ONCEDEN ISITTIGINIZ 180C FIRINDA 40DK PİŞİRİNİZ PİŞİRME SÜRESİ FIRINDAN FIRINA DEĞİSİR KÜRDAN TESTİ YAPARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİNİZ DAHA SONRA DA FIRINDAN ÇIKARINIZ.



TRUF

Çok sevdim ben bu trufları hafta sonu yaptığım kek hafta içi çarşamba gününe kadar yeniyor sonar artık eşim de bende yemek istemez oluyoruz hop koşuyorum mutfağa hemen en pratiğinden çekmece de ne varda çikolata sos, puding yapıyorum bekletiyorum buzlukta 2 saat çıkarıp yuvarlıyorum hindistan cevizi, pasta süsü, fındık parçaları artık ne varsa evde koyuyorum kağıt kalıplara ım bir bakıyorum ertesi güne kalmamış::::))

Bu sefer ki truflar vişneli bademli kalan kekten yapıldı
ve tatları inanılmaz oldu bu nasıl bir aşktır vişne, bade, çikolata off off gidip hemen bir kek yapmalı sonra kek bayatlamalı ve truf yapılmalı::))
Evet evet kafayı yedim sanırsam birazcık da acıktım onla da alakalı herhalde gözümün önüne geliyor truflar bu kış gününde vişneyi nerden bulup yapacağız diyenler içinde süper freshin dondurulmuş vişnesi var arkadaşlar bilmeyenler buradan duyurulur ama en güzeli yazdan buzluğa atmak bence eve gelen misafirler kış ortasında vişneli bir tat bulunca inanılmaz iltifatlar alınıyor benden size söylemesi ::)