13 Aralık 2013 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI SADE KEK

BU ARALAR KEKE SARMIŞ DURUMDAYIM ÇAYIN YANINDA AKŞAMLARI BENİM İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDAN OLDU. HER SEFERİNDE FARKLI BİR ŞEYLER DENİYORUM Kİ BLOGA TARİF ÇIKSIN AŞAĞI YUKARI BÜTÜN KEKLERDE AYNI TARİFİ KULLANIYORUM ÇÜNKÜ HER VERİLEN KEK TARİFİ GÜZEL OLMUYOR BEN DE PANDİSPANYA HAMURLARINDA OLDUĞU GİBİ KEKİNİ AYNI KULLANIP İÇ MALZEMELERİNİ DEĞİŞTİREREK FARKLI TARİFLER UYGULUYORUM.

MALZEMELER
2 YUMURTA
2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLİN
3 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA

YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ MİKSERLE YOKSA ÇIRPICINIZLA ÇIRPINIZ.ŞEKER ERİYENE KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİNİZ. ARDINDAN SIVI YAĞ VE SÜTÜ EKLEYİNİZ. 1 BARDAK UNU ELEYEREK KARIŞIMA KATINIZ VE SPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIRINIZ KALAN BİR BARDAK UNU DA ELEYİP KABARTMA TOZU VE VANİLİNİ DE KATIP MİKSERLE SON KEZ KARIŞTIRINIZ( UN İYİCE KARIŞANA KADAR)
3 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATAYI DA EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRINIZ.
KEK KALIBINIZI YAĞLAYINIZ ÜZERİNE KARIŞIMINIZI EKLEYİP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 180C FIRINDA 30-35 DK PİŞİRİNİZ.
ÜZERİ KIZARINCA FIRINI AÇIP KÜRDAN TESTİ YAPINIZ( KÜRDANI KEK HAMURUNA BATIRINIZ KÜRDAN TEMİZ ÇIKIYORSA HAMUR PARÇALARI YOKSA KEK OLMUŞ DEMEKTİR)
KEKİNİZİ 5-10 DK SOĞUDUKTTAN SONRA SERVİS TABAĞINIZA TERS ÇEVİRİP ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ KOYUP BEKLETİNİZ ARDINDAN KALIPTAN KEK KOLAYLIKLA ÇIKACAKTIR HALA ÇIKMIYORSA BİRAZ ELİNİZLE KALIBA VURUNUZ BU DA İŞE YARAMAZSA TEMİZ BİR BIÇAĞI ETRAFINDA DİBİNE SOKARAK GEZDİRİNİZ KOLAYLIKLA ÇIKACAKTIR..