7 Aralık 2013 Cumartesi

ERİŞTE

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI ERİŞTE
2 SU BARDAĞI SU
50 GR TEREYAĞI
TEREYAĞINI TAVAYA ALIP ÜZERİNE ERİŞTELERİ DÖKÜP RENKLERİ DÖNENE KADAR KAVURUNUZ ARDINDAN SICAK SUYU ERİŞTELERİN ÜZERİNE GELECEK KADAR DÖKÜP TUZUNU DA İLAVE EDİP KAPAĞINI KAPATINIZ KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISINIZ SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA ALTINI KAPATIP TAHTA KAŞIKLA YAPIŞMASINI ENGELLEMEK İÇİN KARIŞTIRINIZ.


PİYANO KEK

Hep merak ediyordum ama kısıtlı zamanlarda yeni tarifler denemek biraz riskli geliyordu bana ta ki birsence nin sitesine girene kadar fotoğraf o kadar güzel görünüyordu ki dayanamadım hemen denedim tarifin orjinali birsence sitesinde mevcut ben biraz değiştirerek yaptım çok lezzetli oldu şiddetli tavsiye ediyorum ellerine sağlık birsence..
MALZEMELER
2 tane yumurta
Yarım  su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı un
KEKİ ISLATMAK İÇİN;
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
 Yumurta ve şekeri çırpınız. Diğer malzemeleri de ekleyip kare borcamı margarinle yağlayıp üzerine karışımı dökünüz. Fırınınızı 180 c ayarlayıp önceden ısıtınız kürdan testi uygulayarak pişip pişmediğini kontrol ediniz.Fırından çıkınca üzerine kakaolu süt karışımını dökünüz.( kekin üzerine dökmeden önce kakaolu sütü süzünüz ben süzerek yaptım kakaonun topaklığını almak için)
birsencenin sitesinde muhallebi tarifi vardı ben üşengeçliğimden hazır krem şantiyle yaptım krem şantiyi yapıp kek pişene kadar buzdolabında soğutunuz. Soğuduktan sonra kekin üzerine sürünüz servis yaparken de kakao serpiniz .
1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra tadı mükemmel oluyor.


PAZI YEMEĞİ

MALZEMELER
1 BAĞ PAZI
1 KURU SOĞAN
2 ADET DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SU
TUZ

PAZIYI İYİCE YIKAYINIZ HATTA VAKTİNİZ VARSA DOĞRAYIP SU DOLU BİR KAPTA BEKLETİNİZ.
TENCEREYE YAĞI KOYUNUZ. SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIP ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ.SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE SALÇAYI EKLEYİP DOMATESLERİ DE KÜP KÜP DOĞRAYIP KARIŞTIRINIZ ÜZERİNE PAZILARI VE YIKADIĞINIZ PİRİNÇLERİ DE EKLEYİP KARIŞTIRINIZ ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI SUYU DA EKLEYİP KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP 15-20 DK KADAR PİŞİRİNİZ.


RAFADAN YUMURTA

EVLENMEDEN ÖNCE PAZAR KAHVALTILARINDA KARDEŞİM ABLA RAFADAN YUMRTA YAPARMISIN DERDİ HEP ÇÜNKÜ ANNEM NE ZAMAN YAPSA YA ÇOK PİŞMİŞ OLURDU YUMURTA YA DA ÇOK CIVIK O YÜZDEN BANA GELİRDİ RAFADAN YUMURTA SİPARİŞLERİ:) YAZIMI OKUDUĞUNDA ANNEM BAK BAK NELERİ YAZIYOR DİYE SÖYLENECEK AMA ANLATMADAN GEÇEMEDİM YAZARKEN SANKİ KARŞIMDA BİRİLERİ VARMIŞ DA ONLARA ANLATIYORMUŞUM GİBİ MİMİKLERİMİ OYNATIYORUM ÇOK KOMİĞİM YA GÖRMELİSİNİZ YÜZ HALİMİ NEYSE VERECEĞİMİZ TARİF ASLINDA ÇOK PRATİK VE KOLAY HANİ HEP DERLER YA KAYISI KIVAMI DİYE İŞTE BİRAZDAN SİZDE ÖĞRENMİŞ OLACAKSINIZ .

BİR YUMURTAYI İÇİ SU DOLU CEZVEY KOYUNUZ ORTA ATEŞTE YANMAKTA OLAN OCAĞINIZ DA KAYNAYANA KADAR PİŞİRİNİZ.
KAYNADIKTAN SONRA 2DK(YAKLAŞIK 120-130 SANİYE) KADAR DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA OCAKTAN ALIP SOĞUK SUYA TUTUNUZ
VE AFİYETLE YİYİNİZ.
EĞER TAM KAYISI İSTİYORSANIZ 130 SANİYE YETERLİ OLACAKTIR OCAĞINIZIN HARINA GÖRE DE BU SÜRE DEĞİŞECEKTİR BİRİNCİ YAPTIĞINIZ DA DAKİKAYI AYARLAYINIZ EĞER İSTEĞİNİZ GİBİ OLMAZSA BİR DAHA Kİ YAPIŞINIZ DA SANİYELERİ ARTIRIP EKSİLTEBİLİRSİNİZ.

FIRINDA ÇİNEKOP

KIŞIN MUTLAKA HAFTA DA BİR GÜN BALIK YEMEK GEREKİYOR ZATEN BANA KALSA BİR GÜN SEBZE BİR GÜN PROTEİN BİR GÜN OMEGA 3 BİR GÜN KARBONHİDRAT ŞEKLİNDE BİR HAFTAYI BİTİREBİLİRİM AMA NE YAZIK Kİ ÇALIŞINCA BUZLUĞA HAFTA SONU ATTIKLARIMLA BİR HAFTAYI GEÇİRİYORUM BU BLOG YAZMA FİKRİ DE BANA GÜÇ VERMİŞ DURUMDA AYY BUGÜN ÇOK YORGUN DİYORUM GEÇİŞTİRELİM SONRA BLOGA YENİ TARİFLER LAZIM DİYORUM GİRİYORUM MUTFAGA NEYSE GELELİM BALIK TARİFİMİMİZE BALIK YAPTIĞINIZ ZAMAN BAYANLAR EN ÇOK DERT YANDIĞI OLAY SONRASINDA BALIĞIN KOKUSUDUR AMA FIRINDA YAPINCA BIRAKIN EVİ MUTFAK DAHİ KOKMUYOR DENEMEYENLER VARSA KESİNLİKLE TAVSİYEMDİR BALIK YAPMAK ARTIK ZOR GELMEYECEK..

MALZEMELER
2 ADET ÇİNEKOP(KİŞİ SAYISINA GÖRE)
1 ADET LİMON
6-7 ADET DEFNE YAPRAĞI
1 ADET KURU SOĞAN
TANE KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

BALIKLARIN ÜZERİNİ ÇİZİNİZ( PİŞERKEN ÇATLAMASINI ENGELLİYOR) BİR KABTA BALIKLARI ZEYTİNYAĞIYLA HARMANLAYINIZ. SOĞANI YUVARLAK HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ LİMONLARI DİLİMLEYİP ÜZERİNE İLAVE EDİNİZ TUZ, KARABİBER VE DEFNE YAPRAKLARINI FIRIN TORBASINA YERLEŞTİRİP BALIKLARI DA KOYUP  FIRIN TORBASININ AĞZINI KAPATINIZ.ÜZERİNE HAVA ALMASI İÇİN KÜRDAN YARDIMIYLA DELİKLER AÇINIZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 180C FIRINDA 25-30 DK PİŞİRİNİZ.ÜZERİ KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARINIZ. HAFTA İÇİ BİR GÜN YAPTIĞIM İÇİN PİŞENE KADAR Kİ HALİNİ ÇEKTİM AMA EŞİM İŞTEN GELİNCE BALIKLAR PİŞTİĞİNDE DİREK TABAKLARA ALDIK FOTOĞRAFLAMAYI UNUTTUK..
                                                                                              AFİYET OLSUN