31 Ekim 2013 Perşembe

İZMİR KÖFTE

 Hem pratik hem lezzetli olması açısından kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemektir.

MALZEMELER
4 Tane Patates
Yarım Kuru Soğan
2-3 Dilim Ekmek İçi
Tuz, Karabiber
300 Gr Kıyma
Patatesleri soyduktan sonra  yuvarlak bir şekilde doğrayın ve kızartın.
Soğanı ve ekmek içini rendenin en küçük tarafıyla rendeleyiniz. Kıymayı ekleyip tuz ve karabiberle çeşitlendirdikten sonra yoğurunuz ve dilediğiniz gibi şekil veriniz.
Kızarttığınız patatesleri borcama dizin. Köftelerinizi de tavada kızartın yarım bardak salçalı su yapıp borcama aldığınız patates ve köftelerin üzerine gezdiriniz
Önceden ayarladığınız 150 C  fırında 30dk pişiriniz.
                                                                                   AFİYET OLSUN

YAYLA ÇORBASI

Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamayı önler. Özellikle bütün bayanların şikayetçi olduğu  karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besindir.
 Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirdirir. Bu özelliği nedeniyle yoğurt vücudu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korur.
 Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur.

MALZEMELER

2 Su Bardağı Su
3,5 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta
1Fincan Un
Kuru Nane(toz nane)
1 Tatlı Kaşığı Kadar Tuz
 2 Yemek Kaşığı Pirinç(İsteğe göre)


Suyu ocağa koyup kaynamasını bekleyin. Unu, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp kaynayan suya dökünüz.(yavaşça suyu karıştırarak)
Kaynayana kadar karıştırınız.
Tuzunu ilave edip ayrı bir tavada sıvı yağla beraber naneyi yakıp tencerenin üzerine gezdiriniz.

                                                                                                         AFİYET OLSUN