MALZEMELER
1 KG DANA(KABURGA ETİ) KIYMASI(%20 KUZU ETİ OLACAK)
YARIM EKMEK İÇİ (RONDODA ÇEKİLECEK)
1 ÇAY BARDAĞ SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI KARBONAT(CEP SODASI)
1 ADET ORTA BOY SOĞAN(RENDENİN EN KÜÇÜK TARAFIYLA RENDELENECEK)
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN(50 GR)
Kıymayı çektirirken %80 büyükbaş kaburga eti % 20 kuzu eti olarak çektiriniz. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun ve bir gün buzdolabında bekletiniz. Dinlenen kıymanıza soğanınızı rendeleyiniz. Eritilip soğutulmuş margarini ekleyin. Tuzunu ilave edip, iyice yoğurunuzç. İster ceviz büyüklüğünde isterseniz de benim yaptığım gibi uzunlamasına da şekil verebilirsiniz.
Dilerseniz fırında 200C de 15 dk pişirebilirsiniz. Dilerseniz de mangal veya tavada ızgara olarak yapabilirsiniz.
(köftenize şekil verdikten sonar pişereceğiniz zamana kadar buzdolabında bekletiniz