27 Aralık 2013 Cuma

PATLICAN MUSAKKA

MALZEMELER
4-5 ADET PATLICAN
50 GR MARGARİN
1 ORTA BOY SOĞAN
1 TOP KIYMA
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 BARDAK SU
1 TUTAM MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
PATLICANLARI ALACALI BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP ACISI ÇIKSIN DİYE TUZLU SUDA BEKLETİNİZ.
PATLICANLARI KIZARTINIZ.BİR TENCERE DE MARGARİNİ ERİTİP ÜZERİNE SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYINIZ.SOĞANI KAVURDUKTAN SONRA KIYMAYI DA EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİNİZ.1 KAŞIK SALÇAYI DA EKLEYİP ÜZERİNE BİR BARDAK SUYU DA DÖKÜP KAYNAYANA KADAR OCAKTA PİŞİRİNİZ SON OLARAK DA İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZLARI VE TUZUNU  DA EKLEYİP OCAKTAN ALINIZ.
KIZARTTIĞINIZ PATLICANLARI DOMATES DİLİMİ ŞEKLİNDE KESİP BORCAMA DİZİNİZ. ÜZERİNE KARIŞIMI DÖKÜP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 200 C FIRINA VERİNİZ.
MUSAKKA SUYUNU ÇEKENE KADAR FIRINDA PİŞİRİNİZ.İSTERSENİZ BİRAZ SULU İSTERSENİZ DE SUYUNU TAMAMEN ÇEKENE KADAR PİŞİREBİLİRSİNİZ.