10 Kasım 2013 Pazar

GÖZ YUMURTA

Hafta sonları sevmemin en büyük nedeni de iş olmaması ve sabahları uzun uzadıya kahvaltı yapabilmek herkes kahvaltı da yumurta sevmeyebilir ama ben bayılırım özellikle de göz yumurtaya bayılırım hele ki o gözler dağılmıyorsa ve üzeri iyice pişmiyorsa tadından yenmez:)
Göz yumurtayı özellikle kadıköyde ki murat muhallebicisi hakkıyla yapıyor tarif bire bir onlara ait..
Göz yumurtanın da tarifi mi olur demeyin oluyor işte :) bazı öğrenci arkadaşlarım istiyorlar
                              Güzel keyifli uzun kahvaltılar dilerim

2 Yumurta
Tereyağı 20 gr( ufak bir parça kesiniz)
Tuz

Tavaya tereyağını koyup biraz kızdırınız eğer ki yağın kararmasını istemiyorsanız yumurtaları hemen kırınız ya da kısık ateşte yapınız tuzunu atınız
Ve tavanızın üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte pişirniz dikkatli bir şekilde( şahsen ben yumurtanın akının pişmemiş haline tahammül edemiyorum kapak buharla onu pişiriyor veya başka bir yöntem olarak da tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırarak engelleyebilirsiniz son olarak ocağın altını kapattıktan sonra tavadaki yağdan göz yumurtaların üzerine gezdiriyorum ( sıcak olmasını sağlıyor)



KREMALI MANTARLI MAKARNA

 Bana kalsa makarna dünyada en son arayacağım yiyecektir.Üniversitedeyken kaldığım yurtta sürekli makarna çıkardı bende ordan kalma bir tik olarak makarnayı çıkardım denecek kadar az yiyorum ama bu aralar makarna soslarına sarmış durumdayım bugün eşimle kayınvalidemden çıktık eve gidiyoruz yolda mantarlı makarna yapıcam dedim direk tepki gösterdi yok ya kıymalı salçalı makarna yapalım diye tutturdu ama ben taktım mı takarım mutlaka yapıcam:)
Eve geldik koydum makarnanın suyunu biz beyefendi huysuzlanıyor hadi acıktım kıymalı yapsaydık olurdu diye:)
Yaptım makarnayı mutfağa geldi ımm güzel kokuyor dedi tabağına tepeleme makarna doldurdum ee şey ben biraz daha mı alsamlar başladı tepsileri alıp salona geçtik gidip bir kaşık daha doldurdu velhasıl değişik tatlara bu kadar  önyargılı olmayalım..
TARİF MUGE HUNER DEN GİTTİĞİM PASTA KURSUNDA YEMİŞTİM EVE GELİNCE HEMEN ERTESİ GÜN YAPTIM:)

MALZEMELER

1 Paket Makarna ( ben barılla kullandım)
 400 gr Kültür Mantarı(migrosta satılan mipa dilimlenmiş kültür mantarı kullandım)
 1 Paket Krema(Tikveşli)
 Reyhan

Makarnanın suyunu koyunuz içine 1 tatlı kaşığı tuz koyunuz. Kaynadıktan sonra içine makarnaları döküp pişiriniz( makarnanın piştiğini anlamak için içinden alıp tadına bakabilirsiniz veya üzeri beyaz beyaz köpük oluşturduğunda da olduğunu anlayabilirsiniz)
Başka bir tavada yıkadığınız mantarların suyunu süzdükten sonra ben yağ kullanmıyorum bazı tariflerde sıvı yağ kullanılıyor size kalmış
Mantarlar suyunu çekene kadar pişiriniz (yaklaşık 5 dk sürüyor  ) kararmaması için de içine biraz limon sıkınız.
Suyunu çektikten sonra kremayı ekleyiniz kremayla beraber 40-50 saniye karıştırarak pişiriniz. Altını kapattıktan sonra içerisine kendi damak tadınıza göre reyhan, nane ve tuz serperek lezzetlendirebilirsiniz.
                                                                                                         AFİYET OLSUN