1 Mayıs 2014 Perşembe

MANTAR ÇORBASI

Aslında mantarla aram hiç iyi değildir ama okul zamanlarında kaldığım yurtta bir nevzede olsa alıştım diyebilirim şuan bile sınırlı yiyecekler de severek yiyorum hamburger,pizza falan gibi şeyler de tabi insanın blogu olunca ister istemez sevmese de bir görev gibi görüp yapıp hemen tarifini eklemek geliyor içimden tabi bir de insanın herşeyi kayıtsız şartsız yiyen bir kocası olunca yeni tarifler denemek çok sorun olmuyor bizim evde:))
Tabi yiyor dediysem de iyi kötü ne varsa yer demedim önce eleştirir biraz burun kıvırır söylenir sonra ben trip atar gibi bir surat ifadesi takınırım oda yok ya süper olmuş der bitirir yemekleri:) ya ben zaten kendimi eleştiriyorum bir de sen eleştirmesene koca ye yemeğini kalk masadan değil mi :) yok ama bu sefer ki çorba bir başka kendisi bile öyle söyledi hatta eve temizliğe gelen kadına ikram ettim mantarı bu yaşıma kadar hiç sevmedim ve yemedim ama bu çok güzel olmuş abla ne olur tarifi ver diye ısrar edince dedim ki demek güzel olmuş herkesten bu kadar övgü aldığıma göre:) sizlerle de paylaşmak istedim deneyin kararı siz verin farklı tarifler arıyorsanız mutlaka sofranız da olması gerekir.
Şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER
500 GR KÜLTÜR MANTARI
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
4-5 YEMEK KAŞIĞI UN
200 ML KREMA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
5 BARDAK SU
Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayınız.Bir tencereye yağı koyup unu kavurunuz üzerine suyu ekleyip karıştırınız isterseniz bulyon kullanabilirsiniz.
Mantarları ve tuzu ekleyip 25-30 dakika pişiriniz. Piştikten sonra kremayı ekleyiniz isterseniz krema yerine süt de kullanabilirsiniz.2-3 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatınız.
Karabiberle servis yapabilirsiniz.