19 Kasım 2013 Salı

PATATES YEMEĞİ

Herkese hayırlı akşamlar yorucu bir gün daha bitti ve evimdeyim yemeklerimi ocağa koyar koymaz bilgisayarımın başına geçtim ve yazmaya başladım aslında o kadar yorgunum ki ama yine de evime uğramadan küçücükte olsa bir tarif paylaşmadan olmaz dedim zaten bu blog aşkı içimde yeşermeye başlamış bile çoktan ben yorgunum bugün yazmasam mı desem bile elimi yine bilgisayarın kapağında buluyorum ve gelelim tarifimize ben patatesin her halini gerçekten çok sevenlerdenim tabak tabak olsa hayır demem yerim bilmiyorum sizler de öyle misiniz ama gerçekten de güzel bir yemek neyse hanımlar fırında kekim var o yanmadan hemen tarifime geçeyim bu arada onun da tarifi ilerleyen günlerde sizlerle...


 MALZEMELER

3-4 ADET YEMEKLİK PATATES
1 ADET SOĞAN
200 GR KUŞBAŞI ET
1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
2 ADET DOMATES
 5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
 4 SU BARDAĞI SU
TUZ

Patatesleri yemeklik yani küp küp doğrayınız. Tencereye yağı koyunuz ve ısıtınız soğanı da küp küp doğrayıp dilerseniz daha( ince) doğrayıp kuşbaşı etleri de ilave ederek kavurunuz. Sonra salçayı ilave edip bir kaç kez kavurup domatesleri de ilave ediniz domateslerin diriliği gidene kadar kavurunuz ardından patatesleri ilave ediniz üzerine suyu da ekleyip tuzunu katınız isterseniz karabiber, kimyon pul biber ekleyip lezzetlendirebilirsiniz

                                                                AFİYET OLSUN