24 Kasım 2013 Pazar

YUMUŞACIK POĞAÇA

MALZEMELER

1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
1 MADEN SUYU
5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINDAN AZ SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
2 KESME ŞEKER(1 ÇAY KAŞIĞI TOZŞEKER)
1 TATLI KAŞIĞINA YAKIN TUZ
1 YUMURTA SARISI
ÇÖREKOTU, SUSAM

SÜTÜ VE KURU MAYAYI KARIŞTIRINIZ ÜZERİNE TOZŞEKER, SODA VE SIVI YAĞI EKLEYİNİZ KARIŞTIRIP 5 SU BARDAĞI UNDAN AZAR AZAR DÖKÜNÜZ VE ELE YAPIŞMAYAN HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞURUNUZ KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE HAMURUNUZ OLMUŞ DEMEKTİR. YAKLAŞIK 1 SAAT ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENDİRİN HAMURUNUZ KABARINCA OLMUŞ DEMEKTİR.

BEN HEP MUFFİN KALIPLARINDA NASIL OLUR DİYE DÜŞÜNÜP DURUYORDUM SONUNDA DENEMEK KISMET OLDU VE GERÇEKTEN DE ÇOK GÜZEL OLDU MUFFIN KALIPLARINI YAĞLAYINIZ İÇLERİNE HAMURDAN PARÇALAR KOYUP 30 DK DA BU ŞEKİLDE BEKLETİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREKOTU VE SUSAMLA SÜSLEYİP ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 170C FIRINDA 30 DK ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRNİZ SOĞUDUKTAN SONRA KALIPLARDAN ÇIKARIP SERVİS TABAĞINIZA ALABİLİRSİNİZ.




MİLFÖY BÖREĞİ

HEPİMİZ NASIL DA SEVERSİZ DEĞİL Mİ ŞÖYLE PUF GİBİ BİR MİLFÖY OLSA DA YESEK DİYE AH BİR DE SONRASINDA HER AGZIMIZA ATIŞTA YERLERE DÖKÜLMESE PARÇALARI İNSAN DAHA MUTLU OLACAK ÖZELLİKLE DE ÇOCUKLAR ELLERİNDE MİLFÖYLE ORTALARDA GEZİNCE HER YERE KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR İŞTE BU YÜZDEN BEN DE DAHA FARKLI YAPMAYA KARAR VERDİM

MALZEMELER

12 ADET MİLFÖY
1 YUMURTA SARISI
PEYNİR


MİİLFÖYLERİ ORTADAN İKİYE BÖLÜNÜZ HAZIRLADIĞINIZ PEYNİRLİ HARÇTAN İÇİNE KOYUNUZU YANİ BİR MİLFÖYDEN İKİ ADET ÇIKMIŞ OLUYOR HARCI KOYDUKTAN SONRA ZARF ŞEKİNDE KAPATINIZ ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ HEM SUNUMU ÇOK GÜZEL OLUYOR HEM DE YERKEN TEK BİR PARÇA BİLE DÖKÜLMÜYOR GERÇEKTEN DE DENEMENİZ GEREKİR.

ACILI EZME

4 ADET DOMATES
2 SİVRİBİBER
3 BAŞ SARMISAK
BİR TUTAM MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
KARABİBER, KURU NANE, PULBİBER, TUZ
ZEYTİNYAĞI

TÜM MALZEMELERİ ROBOTTON GEÇİRİNİZ. SÜZGEÇTEN SUYUNU SÜZÜNÜZ VEYA BİR TÜLBENT YARDIMIYLA SUYUNU SÜZEBİLİRSİNİZ.
BEN TARİFİMİ BİBERSİZ VE MAYDANOZSUZ  YAPTIM TERCİH SİZE KALMIŞ..

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISININ  HİÇ BU KADAR HAFİF OLMASINI BEKLEMİYORDUM BİR ARKADAŞIMIN VERDİĞİ TARİFE GÖRE YAPTIM GERÇEKTEN DE HEM TAT OLARAK HAFİF HEM DE GÖRÜNÜMÜYLE İÇİMİZE ISITACAK CİNSTEN OLDU UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ.

MALZEMELER

3 ÇAY BARDAĞI İRMİK
3 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 LT SÜT
1 PAKET VANİLİN
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

İRMİK, TOZŞEKER BR SÜTÜ TENCEREYE ALIP KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.
KAYNAYINCA VANİLİN VE MARGARİNİ İLAVE EDİNİZ OCAĞIN ALTINI KISIP  3 DK DAHA KARIŞITIRINIZ VE OCAKTAN ALINIZ SÜREKLİ KARIŞTIRARAK DİBİNİ TUTMASINI ENGELLEYİNİZ 
OCAKTAN İNDİRDİKTEN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP KARIŞTIRINIZ
BORCAMA ALIP SERVİS YAPARKEN DE ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKEBİLİR VEYA MARKETLERDE SATILAN HAZIR SOSLARDAN YAPABİLİRSİNİZ

BEN KENTONUN AHUDUDU SOSUNU KULLANDIM DİLERSENİZ MEVSİM MEYVELERİNDEN DE YAPABİLİRSİNİZ.