7 Mart 2014 Cuma

KIYMALI YEŞİL MERCİMEK YEMEGI


Ben de iyi ki haberler de yeşil mercimek her derde deva et le eşdeğer proteine sahip lafını duydum o gün bugünden kimle yemek muhabbeti yapsam hep bu cümleyi satıyorum çok bilmiş edasıyla hele ki karşımda konuştuğum kişi bunu bilmiyorsa oo anlatır dururum aa olur mu ben mutlaka haftada bir yaparım sağlık açısından çok faydalı mutlaka yapmalısın falan diye eve gelince eşime anlatıyorum diyor sende az değilsin bir de bunu blogda ifşa ettiğimi duyunca yok artık falan diyebilir sanırım ne yapayım ne biliyorsam ne yaşıyorsam ne yapıyorsam hepsini bilin istiyorum blog benim adeta günlüğüm gibi bir şey oldu yemek tarifinden çok öteye geçti ilk yayın yaptığım günler de 100 yayın yapabilecek miyim darken çok kısa bir sure de yayınlarım 100 geçti tabi ki bunda sizlerin çok büyük bir payı var değerli yorumlarınızla yanımda olmasaydınız belki de olmayacak galiba deyip bırakabilirdim kimi zaman sevincimi kimi zaman öfkemi kimi zaman yaktığım ama yakmamanız için tavsiyelerde bulunduğum yemeklerimi misafirlerime verdiğim değeri kısacası bana ait herşeyi sizle paylaşmak beni inanılmaz bir şekilde mutlu ediyor bu yüzden de yaşadığım herşeyi olduğu gibi paylaşmaktan hiç çekinmiyorum ama yazımın başında da dediğim gibi mercimek çok faydalı tamam  tamam:) herkese yaptığım mercimeğin faydaları konulu dersimizi anlatmayacağım
 o zaman hemen tarifime geçeyim..ama gerçekten çok faydalı:))

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy kuru soğan
1 top kıyma(150 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
kırmızı toz biber,karabiber

Bir tencereye su koyunuz  mercimekleri yıkayıp üzerine dökünüz mercimekler pişene kadar yaklaşık olarak 10 dakika haşlayıp suyunu süzüp tekrar sudan geçirip süzgeçte bekletiniz. Soğanları küp küp doğrayınız. Tencerenize kıymayı koyarak kavurunuz ardından  sıvı yağı koyup üzerine küp küp doğradığınız soğanları da ekledikten sonra soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Tencerenize salçanızı da ekleyip kavurduktan sonra süzgeçteki mrecimekleri de ekleyerek hafifçe karıştırınız üzerini geçecek kadar su ekleyiniz(1,5 su bardağı kadar olsa yeterli olacaktır) tuzunu ve damak tadınıza gore baharatlarınızı da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriniz kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika sonra mercimeğin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatabilir afiyetle ve sağlıkla yiyebilirsiniz.