13 Kasım 2013 Çarşamba

KÖZDE PATLICAN

MALZEMELER

3-4 Adet Patlıcan
1 Kutu Konserve Mısır
Bir tutam Maydanoz

Önceden ısıttığınız 190C  fırında patlıcanları tepsiye koyunuz patlıcanların üzerleri yanana kadar pişiriniz.
Daha sonra fırında çıkarıp kabuklarını soyunuz. Patlıcanları dilimleyip içine bir kutunun yarısı kadar mısır ekleyip maydanozları da kıyıp( çok ince olmayacak bir şekilde) karıştırınız.

 Mısırlı karışımın son halinden fotoğraflamayı unutmuşum normal közde patlıcan yapmıştım onu ekleyeyim bari dedim idare edin hanımlar:)
                          
                                                                                                         AFİYET OLSUN

 
 

ÇİKOLATALI MOUSSE

Bu tatlıyı ne zaman yapsam hep kardeşim gelir aklıma evde ne zaman tatlı yapıcam ne istersin desem ya chesecake ya çikolatalı mousse derdi onun sayesinde bu tatlılar da kendimi geliştirmiş oldum.

MALZEMELER

180 Gr Kuvertür Çikolata(parçalara bölünmüş)
Yarım Su Bardağı Süt
50 Gr Tereyağı
1 Yumurta Sarısı
200 ml Krema
Tabanı için hazır pasta tabanı
Vişne Suyu
Kakao

Ben genelde işten geldiğimde yaptığım için hep hazır pasta tabanı kullanıyorum.(kolaya kaçıyorum:)en kısa zamanda pandispanya tarifi yayınlayacağım o zaman o tarifle mousse kekini de yapabilirsiniz.
Gelelim tarifimize pasta tabanı varsa bir çemberin içine yoksa herhangi bir yuvarlak tabağın içine koyunuz vişne suyuyla keki ıslatınız.(yumuşaması için)
Bir kaba çikolata, süt, tereyağını benmari usulü( ocağa içi su dolu bir tencere koyunuz. tencerenin üzerine de çikolatalı karşımı koyunuz o şekilde eritiniz) Sos biraz erimeye başlayınca yumurtayı da ekleyin ve ara sıra çırpa teli ile karıştırın.
Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bırakın.
Başka bir kapta kremayı iyice sertleşene kadar çırpın. Sertleşen kremayı çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ayırdığınız pasta kekinin üzerine kremadan döküp ikinci pasta kekini koyunuz. Buzdolabında bir kaç saat soğutunuz.
Servis yaparken üzerine kakao serpiniz
                                                                                AFİYET OLSUN


ZEBRA KEK

İnternette gezinirken en keyif aldığım şey farklı kek tarifleri ve şekilleri bulup onları denemeye koyulmaktır.
Bu olay kimi zaman hüsranla biterken kimi zaman da çok güzel sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.
Ah diyorum bazen zaman bulsam hiç mutfaktan çıkmam bir insan değişik şeyler denerken bu kadar mı keyif alır ya bayılıyorum hele bir de beğenenler aa bu çok güzel olmuş diyenler de olursa değmeyin benim keyfime yine deneyip te hem görüntü hem de tat olarak çok nefis bir kek tarifi sizlere mutlaka deneyiniz. Yiyenler bir dilim daha almaktan kendilerini alıkoyamayacaklar.

MALZEMLER
3 Yumurta
7 Fincan Tozşeker
3 Fincan Sıvı Yağ
9 Fincan Un
1 Kabartma Tozu
1 Maden Suyu
2 Kaşık Kakao

Kakao hariç tüm malzemeleri yumurta, tozşeker, sıvı yağ, maden suyu, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpınız.
Karışımı ikiye bölünüz(iki ayrı kaba alınız)
Ayırdığınız karışımlardan bir tanesine 2 kaşık kakaoyu ekleyip çırpınız.
Daha sonra yapacağınız kalıba( kek kalıbı, fırın tepsisi, borcam) önce beyaz karışımdan daha sonra kakaolu karışımdan sırasıyla ya da benim yaptığım gibi kafanıza göre kalıba dökünüz.
Önceden ısıttığınız 170C fırında 25 dk kadar pişiriniz( her tarifte olduğu gibi kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardığınız kalıbı altına ıslak bez koyarak nihalenin üzerinde soğutunuz.(ıslak bez kekin kalıptan kolay çıkmasını sağlayacaktır)Soğuduktan sonra kalıbı ters çeviriniz .
                                                                                  AFİYET OLSUN


PATATESLİ BAGET

Özellikle de çalışan bayanlar için pratik mi pratik lezzetli mi lezzetli  tavuk yemeği tarifime bayılacaksınız

MALZEMELER
 4-5 Baget Tavuk
1 Orta boy Soğan
2-3 Diş Sarımsak
2 Tane Patates
2 Tane Havuç
1 Tane Domates
50 Gr Margarin
1 Kaşık Salça
1,5 Su Bardağı Su
Bagetleri borcama alınız. Patates ve Havuçları julyan usulü doğrayınız. Soganı da kpü küp doğrayıp ince dilimlediğiniz sarmısakları birbirine karıştırınız.Tavukların üzerine serpiniz doğradığınız havuç ve patatesleri de borcama dizip domatesin kabuğunu soyarak küp küp doğrayınız.
Bir tencerede margarini eritin salçayı koyun ve üzerine suyu dökünüz. Karışımı borcamdaki tavukların üzerine suyu çok çıkmayacak şekilde dökünüz.
Önceden ısıtılmış 160-170 C fırında 50 dk kadar pişiriniz.(40 dk sonrasında fırının kapağını dikkatli bir şekilde açıp kürdan veya bir bıçak yardımıyla tavukları ve patatesleri kontrol ediniz eğer tavuk bıçağı batırdığınız da dağılır gibi oluyorsa pişmiş demektir aynı yöntemle patates ve havucunda pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Fırından çıkardığınız da üzerine kekik serpip servis yapabilirsiniz.
                                                                                     AFİYET OLSUN