6 Ocak 2014 Pazartesi

ETLİ BİBER DOLMASI

Üniversite zamanlarından kalma kötü bir alışkanlık olsa gerek bu bende ki biber ve kabaktan yurtta kaldığım zamanlar da o kadar bıkmıştım ki artık evde ne kabak ne biber dolmasının yüzüne bakar olmuştum e tabi anneye naz yapıp ben ondan yemiyeceğim ya iki tane yumurta kırarım diyip de geçiştirebiliyorsun da kocaya öyle olmuyor:)
Geçen gün eşim markete gitmişti biraz da sebze al dedim ne alayım diye sorduğunda canın neyi istiyorsa dedim demez olaydım o da fırsat bu fırsat hemen 2 kg dolmalık biber almış gelmiş gören duyan da evde ma aile yaşıyoruz zanneder ya arkadaş kim yiyecek 15 tane dolmayı hem de kim pişirecek:)
Neyse alınmış alınmıştır yapacak bir şey yok gerçi bir ara markete götürüp değiştirmeyi bile düşündüm ya bu aramızda kalsın:)
O zaman bende iyi yanlarını düşünüyorum en azından blogumda biber dolması tarifi yoktu onu yayınlamış olurum diye hemen girdim mutfağa çıkardım evlenmeden once annemin tariflerini yazdığım defterimi başladım malzemeleri tezgaha dizmeye..

MALZEMELER

7-8 ADET DOLMALIK BİBER
300 GR KIYMA
1 TUTAM KIYILMIŞ MAYDONOZ
50 GR MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞINDAN AZ PİRİNÇ
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
3 ADET DOMATES(KABUKLARI SOYULMUŞ)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

BİBERLERİ YIKAYINIZ.BİBERLERİN SAP KISIMLARINI BİR BIÇAK YARDIMIYLA KESİNİZ.  ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARINIZ. KOLAY PİŞMELERİ İÇİN BİR KÜRDAN YARMIYLA ALT TARAFINA BİR DELİK AÇINIZ.MAYDANOZU KIYINIZ SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRAYINIZ. PİRİNCİ YIKAYINIZ DOMATESLERİN KABUKLARINI SOYARAK KÜP KÜP DOĞRADIKTAN SONRA MARGARİNİ DE EKLEYİP MALZEMELERİ İYİCE ÖZDEŞELEŞENE YOĞURUNUZ. BİBERLERİN İÇİNE TAŞMAYACAK ŞEKİLDE BİR KAŞIK YARDIMIYLA HARÇTAN DOLDURUNUZ.KESTİĞİNİZ DOMATES KABUKLARINDAN KAPAK YAPINIZ VE GENİŞ BİR TENCEREYE DİZİNİZ.BİBERLERİN YARISINI GEÇMEYECEK ŞEKİLDE SU KOYUP KISIK  ATEŞTE PİŞİRİNİZ.(DOLMALARIN İÇİNDEKİ PİRİNCİN TADINA BAKARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAYABİLİRSİNİZ.EN AZ 50 DK PİŞMESİ GEREKİR ZATEN EVİ BİBER KOKUSU SARACAKTIR ORDAN DA ANLAYABİLİRSİNİZ.