22 Aralık 2013 Pazar

YILDIZLI PİLAV

HAFTADA MUTLAKA BİR GÜN YAPTIĞIM İÇİN ARTIK FARKLI ŞEKİLLER ARAR OLDUK PİLAVLAR DA ÇEŞİT YARATMAK ADINA HER YAPIŞIM DA FARKLI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM NE DE OLSA İNSANLAR DEĞİŞİKİĞİ SEVERLER MARKETLER DE KALPLİ YILDIZLI DESENLİ ŞEHRİYELER OLDUKÇA FAZLALAŞMAYA BAŞLADI BEN DE HER GİTTİĞİM DE MUTLAKA ALIYORUM EVDE ELİMİN ALTINDA OLMASI HOŞUMA GİDİYOR.
O ZAMAN MALZEMELERİMİZE GEÇELİM NORMAL ŞEHRİYELİ PİLAV GİBİ YAPILIYOR.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI YILDIZ ŞEHRİYE(FİLİZ)
2 SU BARDAĞI SU
1 ADET TAVUK BULYON
60 GR TEREYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

PİRİNÇLERİ EN AZ 5 BARDAK SUYLA YIKAYINIZ. SÜZGEÇTE BEKLETİNİZ. TEREYAĞINI TAVANIZA ALIP ŞEHRİYELERİ RENKLERİ KAHVEYE DÖNENE KADAR KAVURUNUZ.
KAVURDUKTAN SONRA İÇİNE PİRİNÇLERİ DE KOYUP 2-3 DK PİRİÇLER BİRBİRİNDEN AYRILANA KADAR KAVURUNUZ.
2 BARDAK SICAK SUYU DÖKÜNÜZ. TAVUK BULYONU BİR KASE DE SICAK SUYLA ERİTEREK İÇİNE DÖKÜNÜZ. TUZUNU DA İLAVE EDİNİZ.
KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİNİZ.ALTINI KAPATMADAN ÖNCE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRINIZ BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYECEKTİR.

HAŞLANMIŞ YUMURTA

Yumurta gerçekten de protein açısından çok faydalı her gün bir tane yumurta yemek hem sağlık hem de vücudumuz için kesinlikle tüketilmesi gerekir.
Ben genelde haşlanmış yumurtayı pek sevmem hatta hiç yemem desek yeridir:) kendi yemiyor ama faydalarını söylemeyi biliyor diye söylenebilirsiniz ama napayım çocukluktan kalma bir huy bende ki okula giderken otobüslerde ekmek arası haşlanmış yumurta yiyenlerden hesap sorasım var hep onların yüzündendir haşlanmış yumurtaya soğukluğum neyse ki eşim tam tersim olarak çok sever genel de pazar günleri işe gittiğinde benden istediği siparişlerin arasındadır.

MALZEMELER

1 YUMURTA
SU DOLU CEZVE

SOĞUK SUYU CEZVEYE KOYUNUZ. İÇİNE YUMURTAYI YERLEŞTİRİNİZ. OCAĞIN ALTINI AÇINIZ. KAYNADIKTAN SONRA 5-6 DK DAHA KAYNATIP OCAKTAN ALIP SOĞUK SUYUN ALTINA TUTUP YUMURTAYI ALIP KABUKLARINI SOYUNUZ. DİLİMLEYİP SERVİS YAPINIZ.