13 Mart 2014 Perşembe

LİMON SOSLU TAVUK GÖGSÜ

Bu aralar işlerimin yoğunluğundan dolayı oturup da uzun uzadıya sohbetler edip yazılar yazamıyorum ama mutfağa girdiğimde hep yeni tarifler denemeye fotoğraflamaya çalışıyorum umarım sizleri memnun edebiliyorumdur zaman öyle bir geçiyor ki inanın  gün geliyor bilgisayarı bile açmayı unutuyorum doğal olarak da hep erteliyorum yayınlarımı ama elimden geldiğince bloguma zaman ayırmaya çalışıyorum yine tatlı krizimizin tuttuğu bir gün mutfağa attım kendimi çekmeceleri karıştırırken dr oetkerin limonlu jölesi varmış onu gördüm güzel bir yalancı tavuk gögsü üzerine limon sosu güzel gider diye düşündüm gerçekten de umduğum gibi oldu tabi ben kışın ortasında yaptığım için biraz içimizi soğuttu diyebilirim o yüzden bu tatlıyı yaz aylarının bunaltıcı sıcağında imdadınıza yetişecekler listenize güvenle ekleyebilirsiniz.
Aslına bakarsanız kolay bir tatlı ama ben yine de üşenmeden yazmak paylaşmak istedim umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER
1 lt süt
50 gr margarin(becel tereyağı keyfi)
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilin

Üzeri için;
Dr oetker limonlu jöle

Tencereye margarini koyup eritiniz üzerine unu ekleyip unun rengi dönene kadar kavurunuz sütü  ve toz şekeri ilave edip çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırınız (kaynamadan karıştırma işlemini sonlandırırsanız muhallebinizin dibi tutar ve un topak topak kalır)kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilini ekleyiniz eğer pütür pütür bir görüntüsü var ise blendır yapabilirsiniz.
Tencerenin kapağı açık bir şekilde soğutunuz. Soğuduktan sonra dolaba koyunuz yaklaşık olarak 1-2 saat bekletiniz.
Sosu için dr oetker limon jölesini arkasındaki tarife göre yapınız buzdolabından çıkardığınız tavuk gögsünüzün üzerine döküp donması için bekletiniz.
Servis yapacağınız zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyiniz.