2 Mayıs 2014 Cuma

MUSKA BÖREĞİ

HERKESE KOCAMAN GÜNAYDINLAR..
Yine bir börek tarifiyle geldim ben yiyorum yiyorum sonra da nasıl kilo alıyorum diyorum bu blog yapma fikri bana hiç iyi gelmiyor bloga başladığım zamanlar 54 kiloydum şimdi 60 oldum seneye 70 falan olurum gibi geliyor neyse ki önlemimi hemen alıp diyet menüleri hazırlamaya karar verdim tabi ondan önce yine son kez börek yapayım dedim bu böreğin yumuşaklığı  ve kat kat olmasından dolayı bendeki yeri bambaşkadır e baktım blogda da yok hemen yapayım da yayınlayayım dedim görüyorsunuz her şey sizler için :) 
Ben zaten pek yemiyorum ya sadece tadına bakıyorum neyse ki yaz geliyor da yemekler biraz daha hafifliyor bu sebeple bizler de bir zeytniyağlı yiyerek günü bitirebiliyoruz yine çıktım konulardan kızım hafif yemeklerden bahsediyorsun kalkmış börek tarifi veriyorsun dediğinizi duyar gibiyim:) tamam tamam ama bir pazar sabahında da sıcacık börek yemeyelim mi ya:)

MALZEMELER

4 adet yufka
1 kase ezilmiş peynir
maydanoz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
çörekotu,susam

Yufkayı tezgaha açınız uzunlamasına olacak şekilde dört eşit parçaya bölünüz.Dilerseniz daha küçük börekler elde etmek için kestiğiniz parçaları da kendi içinde ikiye bölebilirsiniz.
Süt ve sıvı yağ karıştırıp kestiğiniz parçaların her tarafına gelecek şekilde fırçayla sürünüz.
Ezdiğiniz peynir karışımdan alıp bir kaşık yardımıyla yufkanın ucuna koyup sağa katlayıp sonra tekrar sola katlayarak üçgen şekiller oluşturunuz ucuna süt-sıvı yağ karışımından koyarak kapatınız.
Kalan yufkaları da şekildeki gibi yaptıktan sonra yumurtanın sarısını çırpınız ve üzerine sürüp çörekotu ya da susamla süsleyiniz.
Önceden ısıttığınız fırında 180 C 40dk üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Fırından çıkardığınız üzerine nemli bir bez örterek bekletiniz.