25 Ocak 2014 Cumartesi

ETLİ TANTUNİ

Dışarıya çıktığımda tantunicilerin önünden geçerken hep imrenmişimdir etleri incecik kıyışlarına bu beğenimi acaba ben evde yapabilir miyim ki diye düşünene destekliyordum tabi etleri kıymaya işaret parmağımdan başlamasaydım belki de havamdan geçilmeyecekti ama ne yazık ki ben o kadar kıyamadım:)) olan benim canım işaret parmağına oldu ama dışarıda yediğim tantuni bana hiç doyurucu gelmedi bu da bir gerçek buradan bütün tantunicilere sesleniyorum ya kardeşim şu iç malzemesinden çalmayın biraz bol tutun parası neyse vereceğiz aman ev gibisi yok işte yap yarım kg dilediğin kadar ye kim karışır sana beni duyan da 100 kg sanır herhalde nasıl bir açlık varsa içimde zaten yemeği yapıp bir iki hafta sonrasında tarifi paylaşmak hiç mutlu etmiyor beni canım çekiyor tekrardan:) oturup o gün paylaşacak da vakit bulamıyor insan napayım yine olsa da yesek diye geçiyor içimden her tuşlara basışımda neyse ben bu sohbet havasını daha da uzatırsam girip mutfağa üşenmeden yapacağım valla en iyisi mi dostlar geçeyim tarifime..:)

MALZEMELER
500gr dana eti
1 orta boy soğan
3-4 domates
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
Sıvıyağ, Et suyu
Tuz, pul biber
Lavaş ekmeği

Eti kuşbaşının yarısından daha ince olacak şekilde doğrayınız. Tencereye doğradığınız etleri koyup üzerini üç parmak geçecek şekilde su koyalım daha sonra istediğiniz kadar tuz ekleyerek önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kaynatınız. Domateslerin kabuklarını soyarak  küçük küçük doğrayınız.
 Wok tavanız (saç ve ya normal bir tava) varsa sıvı yağı koyarak yağı kızdırınız  Haşladığımız etleri alarak tavaya koyunuz hafifçe çevirip kavurunuz ve et suyundan 2-3 çorba kaşığı ekleyelim bunu etin yanmaması ve sertleşmemesi için yapıyoruz, suyunu salıp çektikten sonra sıvıyağını ekleyip kızarana kadar pişiriyoruz üzerine ince kıyılmış soğanı küp küp doğrayıp koyabilirsiniz normalde ekmeğin içine soğan koyulur ben çiğ soğan sevmediğim için ince ince doğrayıp kavuruyorum aynı şekilde kırmızı biberi de julyon (ince uzun) şekilde doğrayıp tavada hafifçe çevirdikten sonra tuzunu ve pul biberini serpip lavaşlarımıza koyabiliriz.(dilerseniz çarliston biberi de kırmızı biber gibi doğrayıp çeşitlendirebilirsiniz)
Lavaş ekmeklerini tavanız üzerine koyup ısıtınız yumuşayınca servis tabağına alıp dilediğiniz miktarda tantuni harcımızdan koyup içerisine ince kıyılmış soğan, domates ve biber ekleyip durum yapabilirsiniz.
Güzel bol köpüklü bir ayranla leziz bir akşam yemeği olabilir. Şimdiden afiyet olsun ..