6 Kasım 2013 Çarşamba

KURU FASÜLYE

MALZEMELER
250 Gr Kuru Fasülye (2,5 su bardağı)
250 Gr Kuşbaşı
2 Domates
1 Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

Fasülyeleri akşamdan suya koyun( bunun amacı içindeki gazı almak ve daha hafif olmasını sağlamak)
Kuşbaşı etleri yıkayıp( etler yıkanmaz denir ama ben yıkıyorum karar size kalmış) bir tencereye koyun.
İnce doğranmış soğan ve yağı birlikte kısık ateşte karıştırarak pişirin. Suyunu çekince doğranmış domates, tuz ve üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip pişiriniz.
Fasülyeleri ilave edin orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Düdüklü tencerede 45-50 dk arası pişme süresi vardır.
Normal tencere de bu süre daha uzun olabilir.
                                                                                                  AFİYET OLSUN



JANBONLU ZEYTİN

 Davet masalarında şık görünümü ve pratik yapımıyla çok tercih ettiğim bir mezedir.

MALZEMELER

3-4 Adet  Janbon
Yeşil Zeytin

Janbonları şerit şeklinde kesiniz. Zeytini içine sarınız. Kürdan takınız
                                                                                              AFİYET OLSUN

ZEYTİNYAĞLI FASÜLYE

 Zeytinyağlı Fasülye C vitamini, potasyum  ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Fakat yağı biraz fazla olduğundan yağını tüketmemek gerekir.

MALZEMELER

1 Kg Fasülye
2 Tane Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
4 Tane Domates
1 Çay Kaşığı Tozşeker
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Fasülyeleri ayıklayıp orta boy soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağı  da ekledikten sona soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp düdüklüye atıyoruz .Eğer şekerli seviyorsanız 1 çorba kaşığı sevmiyorsanız 1 çay kaşığı şeker koyabilirsiniz.
Fasülyeleri koyup karıştırınız. Fasülyelerin üzerine hafif çıkacak şekilde su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
                                                                                           AFİYET OLSUN