4 Ocak 2014 Cumartesi

TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI


Herkesin kışın kuşkusuz en sevdiği çorbadır buz gibi havalarda içimizi ısıtır bol tavuğu, limonu, şehriyesi bin derde devadır.
Ben en çok ocakta pişen halini seviyorum mis gibi kokusunu içime çekmek bile sanki bütün vücuduma iyi geliyor
Bol vitamin deposu olan tavuk suyu çorbamız kışın bizim evin favorilerindendir.
Ah benim canım annem ne de güzel yapardı işten titreye titreye girerdim eve, çorbayı koyardı tabağıma içimi ısıtırdı tabi artık eve geldiğimde beni böyle bekleyen bir çorba olmuyor ne yazık ki ama en azından eşim bu fırsattan yararlanabiliyor o geldiğinde ben ısıtıyorum çorbayı sıcacık içsin benim canım kocam diye:))o zaman eşime daha fazla yalakalık yapmadan tarifimize geçelim..

MALZEMELER

2 TAVUK BUDU
1,5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 LİMON SUYU
1 YUMURTA SARISI
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
50 GR TEREYAĞI
KARABİBER,TUZ

TENCEREYİ OCAĞA KOYUNUZ.SU KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE TAVUKLARI ATIP YAKLAŞIK 15 DK KADAR PİŞİRİNİZ.(BİR ÇATAL YARDIMIYLA PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDİNİZ) TAVUKLARI TENCERENİN İÇİNDEN ALIP BİR KENARDA SOĞUTUNUZ SOĞUDUKTAN SONRA İNCE İNCE DİDİKLEYİNİZ.
BİR KASEYE YUMURTANIN SARISINI KIRIP ÇIRPINIZ ÜZERİNE LİMONU SIKINIZ.YAVAŞÇA UNU EKLEYİP ÇIRPINIZ.
TENCEREYE ŞEHRİYEYİ DÖKÜNÜZ 5 DK KADAR PİŞİRİNİZ VE YAPTIĞINIZ TERBİYEYİ ÇORBADAN BİRER KAŞIK ALARAK TERBİYEYE EKLEYİNİZ (TERBİYEYİ TENCEREYE DÖKERKEN BİR YANDAN DA ÇIRPICIYLA KARIŞTIRIP ŞEHRİYELER İYİCE PİŞENE KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİNİZ)
ŞEHRİYELER PİŞİNCE OCAĞIN ALTINI KAPATINIZ.(BU AŞAMADA KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ BIRAKIRSANIZ TERBİYE TOPAK TOPAK OLUR SÜREKLİ KARIŞTIRINIZ)
BAŞKA BİR TAVA DA TEREYAĞINI ERİTİNİZ VE ALTINI KAPATTIĞINIZ ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ TUZ VE KARABİBERİ DE DAMAK TADINIZA GÖRE EKLEYİNİZ.