3 Şubat 2014 Pazartesi

GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER
5 adet yufka
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
4 adet patates
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yumurta sarısı
 Patatesleri haşlayınız başka bir tencerede sıvıyağı koyup soğanı ince ince doğrayıp kavurunuz üzerine kıymayı koyup hafif kavurduktan sonra salçayı da ekleyip baharatlarını karıştırıp haşlanan patatesleri soyup eziniz ve kıymalı karışıma ilave ediniz. Yufkayı dörde bölün süt-yağ karışımını üzerine sürüp  kenar tarafına harcınızı ince şerit halinde yayınız.
Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verin. Dolaba atın. Biraz sonra çıkarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürün.(süt-yağ karışımından kaldıysa onu da sürebilirsiniz)
Fırınınızı 160C ayarlayıp önceden ıstınız ve tepsinizi fırınınıza veriniz üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis tabağına alınız sıcak sıcak tüketiniz..