18 Kasım 2013 Pazartesi

ET SOTE

MALZEMELER

250 GR KUŞBAŞI ET
2 DOMATES
2 SİVRİ BİBER
1 ORTA BOY SOĞAN
KEKİK, PULBİBER, KARABİBER
TUZ


Etleri tencereye koyunuz suyunu çekene kadar pişiriniz. Üzerine soğanı küp küp doğrayıp kavurunuz domatesleri ve biberleri de ekleyip iyice pişiriniz
Baharatlarını da ilave ettikten sonra yemeğiniz hazır..
İsterseniz biraz margarin veya sıvı yağı ekleyerek de yapabilirsiniz.
Pratik bir yemek istiyorsanız yanına tane tane sade bir pilav bol yeşillikli salata alın size mükemmel bir akşam yemeği


                                                         AFİYET OLSUN..



            

MERCİMEK ÇORBASI

Bu çorbayı bana annem bir ay boyunca yapsa hiç sesim çıkmadan içerim heralde çünkü bayılıyorum ve anneme ne zaman mercimek çorbası yap desem ama turuncu olanından diyorum hani karıştırıp da sebzelisinden yapmasın diye:) içimde bir yerlerde hala o şımarık kız çocuğunu saklı tutuyor olmak da çok güzel ya insanın annesine nazı geçmeyecek de kime geçecek ki  öyle değil mi  o zaman hemen geçeyim annemin mis gibi içimizi ısıtacak turuncu renkli mercimek çorbamıza:))

MALZEMELER

1 Su Bardağı Mercimek
Yarım Çay Bardağı Pirinç
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

Sıvı yağı tencereye koyunuz salçayı da ilave edip kavurunuz. Mercimek ve pirinci yıkayıp tencerenin üzerine dökünüz havucu soyup dilimleyerek üzerine ekleyiniz üzerine 1 lt su ekleyerek kaynadıktan sonra kısık ateşte karıştırarak  yaklaşık 40 dk pişiriniz.
Blender yapııp üzerine nane, pulbiber ve tuz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

                                                                                 AFİYET OLSUN

TAVA BÖREĞİ

Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken hazır yufkadan yaptığı tava böreğini anlattı sahiden de çok pratikmiş tabi evlenmeden önce insanın böyle bilgilere pek ihtiyacı olmuyor ne de olsa anne senin yerine herşeyi düşünüyor ama iş başa düşünce hem pratik hem de lezzetli olması gerekiyor yaptıklarının bu yüzden de böyle tarifler duyunca bildiğiniz balıklama atlıyorum ertesi gün hemen yufkacımın yolunu tuttum adam artık beni tanıyor her hafta mütemadiyen ordayım:)
yufkalarımı aldım evin yolunu tuttum aklıma eşimin acaba biz ne zaman kıymalı bir börek yiyebileceğiz dediği gün geldi yılımızın dolmasını bekliyorum demiştim:) ne yapayım zor geliyor kıymayı buzluktan önceden çıkarmayı unutuyorum bir de soğuyunca sevmiyorum kıymalı yiyecekleri heralde ondan elim hiç gitmiyor neyse ki onun güzel hatrı için bu seferlik yaptım:)

MALZEMELER

3-4 Yufka
1 Top Kıyma
Sıvı Yağ(tavaya dökmek için)
1 Bardak Süt
1 Bardak Sıvı Yağ
1 Orta Boy Soğan

Tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanları içine atarak kavurunuz. Ardından kıymayı ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz burda isterseniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz eğer baharat kullanmayacaksanız tuzunu ilave edip bir kenara alabilirsiniz
26 cm bir tavaya sıvı yağı koyunuz bir kenarda bir bardak sütle yağı karıştırınız yufkalardan birini tavaya genişçe açınız yağ-süt karışımından bir fırça yardımıyla her yerine sürünüz sonrasında harçtan alarak yufkanıza serpin bu işlemi yufkalar bitene kadar yapınız en sonunda tavadan sarkan yufkaları içeri doğru zarf şeklinde katlayarak böreğinizi pişiriniz üzeri kızarınca bir spatula yardımıyla ters çevirip tersini de pişiriniz
                                                                               AFİYET OLSUN