22 Ocak 2014 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI

Domateslerin kıpkırmızı olduğu günleri o kadar özledim ki aslında sonbahar doğumluyum ama nedense yazları daha çok seviyorum her şey cıvıl cıvıl oluyor taptaze rengarenk ay çok canım çekti ama aralık daha yeni başladı önümüzde uzun bir kış dönemi var bakalım mevsimler gibi hayatlarımızda da neler değişecek zaman gösterecek her şeyi ve konumuzdan sapmadan domates çorbasına geçelim, sıcacık insanın içini ısıtan rengiyle gözünü boyayan bir çorba hem de yapımı da çok kolay sadece 15 dk ayırmak yeterli olacaktır.

MALZEMELER

 YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
5-6 ADET DOMATES
2-3 YEMEK KAŞIĞI UN
1LT SU(4-5 SU BARDAĞI)sıcak
1 TATLI KAŞIĞINA YAKIN NANE
1 ADET KESME ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA(İSTEĞE BAĞLI)


DOMATESLERİ RENDELEYİNİZ.SIVI YAĞI TENCEREYE KOYUNUZ UNU DA EKLEYİP KAVURUNUZ ÜZERİNE DOMATES RENDENİZİ EKLEYİNİZ SALÇA KULLANACAKSANIZ BU AŞAMADA SALÇAYI DA EKLEYİP KAVURUNUZ (BEN KULLANMADIM)(SALÇA RENGİNİ BİRAZ DAHA KIRMIZILAŞTIRACAKTIR)ÜZERİNE 1LT SICAK SUYU DA İLAVE EDİP KAYNAYANA KADAR ORTA ATEŞTE KAYNATINIZ KOYULAŞTIKTAN SONRA ALTINI KISINIZ VE BLENDIR YAPINIZ TUZUYLA NANESİNİ EKLEYİP ALTINI KAPATABİLİRSİNİZ.
SERVİS ÖNERİSİ: TOST EKMEKLERİNİ KÜP KÜP KESİP BİRAZ SIVI YAĞLA BERABER FIRINLAYIP EKMEKLERİ KIZARTABİLİRSİNİZ.
VAKTİNİZ YOKSA AYNI İŞLEMİ TOST MAKİNESİNDE DE YAPABİLİRSİNİZ.
ÇORBANIZIN ALTINA KIZARMIŞ EKMEKLERİ ÜZERİNE ÇORBAYI EN ÜSTE DE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ SERPİP AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ..
                                                                          

İLK FOTOĞRAF SALÇASIZ OLAN DOMATES ÇORBASI

İKİNCİ FOTOĞRAF İSE SALÇALI DOMATES ÇORBASI

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BUĞDAY
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1LT İÇME SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAĞI KURU NANE
ÜZERİ İÇİN TEREYAĞI

BUĞDAYI 5 SU BARDAĞI SUYLA HAŞLAYINIZ YAKLAŞIK 20 DK SÜRECEKTİR. YUMUŞADIKTAN SONRASÜZGEÇE ALIP TENCEREYE KOYUNUZ VE ÜZERİNE SU EKLEYİP ÇORBA YAPIMINA GEÇİNİZ.
BEN GENELDE HAŞLAYIP BUZLUĞA ATIYORUM KULLACAĞIM ZAMAN BİR GECE ÖNCEDEN ÇIKARIYORUM ÇOK PRATİK OLUYOR.
HAŞLANMIŞ BUĞDAYLARI TENCEREYE ALINIZ İÇİNE 5 SU BARDAĞI SU EKLEYİNİZ.AYRI BİR KAPTA UNU, YOĞURDU,YUMURTAYI ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRIP TENCEREYE DÖKÜNÜZ.
ÇORBANIZ KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRINIZ.KAYNADIKTAN SONRA TUZUNU EKLEYİNİZ AYRI BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİP İÇİNE TAZE NANE DÖKÜP 1-2 DK KARIŞTIRINIZ ARDINDAN TENCEREDE ALTINI KAPATTIĞINIZ ÇORBANIZA EKLEYİP SERVİS YAPINIZ.