2 Aralık 2013 Pazartesi

KAKAOLU KEK

MALZEMELER
3 YUMURTA
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 KABARTMA TOZU
1 VANILIN
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ŞEKERLE YUMURTAYI ÇIRPINIZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ VE YOĞURDU EKLEYİNİZ. UN, KABARTMA TOZU, VANİLİN EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRINIZ.(UNU ELEYİNİZ)
KARIŞIMDAN BİR BARDAK KENARA AYIRIN VE İÇERİSİNE ELEYEREK KAKAO KOYUNUZ. KALIBINIZI YAĞLAYINIZ.
AYIRDIĞINIZ SADE  KARIŞIMDAN  KALIBA DÖKÜP ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIMDAN DÖKÜNÜZ TEKRAR SIRAYLA BİR SADE BİR KAKAO OLACAK ŞEKİLDE DÖKÜNÜZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞINIZ 175C FIRINDA 25-30 DK KADAR PİŞİRİNİZ.
KÜRDAN TESTİYLE KONTROL EDİP KEKİNİZİ FIRINDAN ÇIKARABİLİRSİNİZ.
DAHA ÖNCEKİ TARİFLERİMDE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ KALIBINIZI BİRAZ SOĞUTTUKTAN SONRA TERS ÇEVİRİP ÜZERİNE NEMLİ BEZ KOYARAK BİR SÜRE BEKLETİP KALIPTAN KEKİNİZİ ÇIKARINIZ.
AFİYET OLSUN

REVANİ

Bugün aslında başka bir tarif paylaşacaktım ama iş yerinde arkadaşım Nurten hadi bir an önce yayınla da deneyeyim deyince bende hemen geçtim bilgisayarın başına yorgunluğuma rağmen başladım yazmaya revani özellikle de kışın daha çok tercih edilir şerbetli olduğu için yazın sıcaklarda biraz bunaltıcı olabilir neyse ben çok uzatmadan tarifime geçeyim en iyisi ben yaparken aceleyle olduğu için baklava dilimi şeklinde kesmedim kare şekilde kestim siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı  su
yarım limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpınız. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpmaya devam ediniz. Un, irmik, kabartma tozu ekleyip un kaybolana kadar çırpınız.(unu eleyerek dökünüz) Dibini yağladığınız dikdörtgen borcama önceden ısıttığınız 190c fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.(yaklaşık 25 dk)
Bir tencereye su ve tozşekeri koyup yarım limonu da sıkınız iyice kaynadıktan sonra şerbetin olduğunu anlamak için işaret parmağınıza bir damla damlatınız eğer şerbet donuyorsa olmuş demektir ocağın altını kapatabilirsiniz şerbet donmuyorsa biraz daha kısık ateşte kaynatınız.
Dilerseniz içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Şerbeti ılıtınız.
Keki fırından çıkarıp soğutunuz. Keki dilediğiniz şekilde kesip üzerine şerbeti dökünüz.
Servis yaparken üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.