8 Şubat 2014 Cumartesi

SÜTLAÇ

Blogumdaki ilk yayınım fırın sütlaçtı ama normal sütlacı bir türlü yayınlayamamıştım kısmet bugüneymiş ben de yaptım soğuyunca da hemen fotoğraflamak istedim ki sonradan unutuyorum ve tatlı bitmiş oluyor hadi bakalım kim bilir ne zaman bir daha yapılır diye bekleyip duruyorum bu yüzden hızlı hızlı yazmak istedim
Küçüklüğümden beri bayılırım sütlaca hatta ailemdeki hemen hemen herkes de bunu bildiği için ne zaman birinin evine gitsem bana sütlaç yaparlar sağ olsunlar benim büyük canım ailem sütlacı bana ilk tattıran babaannemdi benim için onun sütlacı gerçekten de mükemmeldir ha bir de büyük teyzem oda çok güzel yapar ne zaman bayramlarda ona gideceğimi söylesem o kadar baklavaların sarmaların yanına mutlaka sütlaç da yapar e artık kendi evim olduğuna göre benim de bir sütlaç tarifim olmasın mı klasik bir sütlaç tarifi olacak ama yine de yazmak paylaşmak istedim.

MALZEMELER
1 LT SÜT
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
2 BARDAK SU
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI BUGDAY  NİŞASTA
1 VANİLİN
BİR ÇİMDİK TUZ


 PİRİNÇLERİ YIKAYIP TENCEREYE SUYLA BERABER KOYUP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİNİZ ÜZERİNE SÜTÜ VE TOZŞEKERİ KOYUP 10-15 DAKİKA BOYUNCA ALTI KISIK BİR ŞEKİLDE KAYNATINIZ ARDINDAN NİŞASTAYI SOĞUK SUYLA ÇÖZÜP KAYNAYAN SÜTTEN İÇİNE KOYUP YAVAŞ YAVAŞ TENCEREYE DÖKÜNÜZ KIVAMINI ALINCA YANİ BİRAZ YOĞUNLAŞINCA VANİLİNİ VE TUZU EKLEYİP 5 DK DAHA KAYNATIP ALTINI KAPATIP KASELERE KOYUNUZ SOĞUTUP BUZDOLABINA KOYUNUZ SOĞUYUNCA ÇIKARIP TARÇIN SERPİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.