1 Şubat 2014 Cumartesi

YAYLA ÇORBASI(PİRİNÇLİ)

Parantez açarak belirtmemde ki en büyük etken sanırım annem olsa gerek yıllardır bize hep yayla çorbasını pirinçsiz yaptı kardeşim yemiyor diye biz de yiyemedik anlayacağınız gerçi çok da aramadık ya neyse :)
Dün akşam eve geldiğimde bir deneyeyim dedim uzun zaman yayla çorbasını bu şekilde içmediğim için biraz tuhaf geldi diyebilirim ama yine de yoğurt çorbası çok lezzetli hem de çok faydalı aslına bakarsanız her gün televizyonlarda çıkan haberlere baktığımızda en zararsız ve faydalı yiyecek olarak çorbaları söylemek çok da yanlış sayılmaz herhalde özellikle de kış aylarında sıcacık bir çorbanın yerini hiçbir şey alamaz doğrusu neyse o zaman kafa ütülemeyi de bıraktıktan sonra ben tarifime geçeyim artık ..

MALZEMELER
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
1.5 SU BARDAĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
5 BARDAK SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI NANE
50 GR TEREYAĞI

Pirinçleri yıkayınız ve tencereye koyunuz üzerine 5 bardak soğuk suyu koyup orta ateşte kaynatınız kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk haşlayınız. Bir kaseye yumurtayı kırınız ve unu koyunuz çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar çırpınız üzerine yoğurdu da ekleyiniz ve karıştırınız.
Tencereden bir kepçe pirinçli sudan alıp terbiyeye yavaşça ekleyiniz ve karıştırınız terbiyeyi tenceredeki su karıştırırken yavaş bir şekilde dökünüz ve bir yandan da hızlı hızlı çırpmaya devam ediniz (bu aşamada çırpma işlemini bırakırsanız çorbanız keser ve çorbaya tuz eklemeyiniz kesilen çorbanızın hesabını da bana sormayınız:) ) çorbanız kaynayana kadar çırpınız(yaklaşık 5dk yeterli olacaktır) kaynadıktan sonra altını  kapatıp tuzunu ekleyebilirsiniz. Başka  bir tavaya tereyağını koyunuz ve naneyi üzerine döküp  kızdırınız altını kapatıp tenceredeki çorbanın üzerine döküp çorbayı hafifçe karıştırınız.