MALZEMELER
1 ORTA BOY SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
2,5 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
SIVI YAĞI TENCEREYE KOYUNUZ.ÜZERİNE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI KOYUP KAVURUNUZ İÇİNE SALÇAYI DA İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİNİZ AYRI BİR TENCEREDE 10 DK KADAR HAŞLAYINIZ.VE SÜZÜNÜZ.
SALÇALI KARIŞIMA 2,5 SU BARDAĞI SU KOYUP KAYNATINIZ.ALTINI KISIP İÇİNE MERCİMEKLERİ KOYUP YAKLAŞIK 45 DK KADAR PİŞİRİNİZ.MERCİMEKLER YUMUŞAYINCA YEMEĞİNİZ OLMUŞ DEMEKTİR.EĞER YEMEK SUYUNU ÇEKERSE BİRAZ DAHA SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.