5 Mayıs 2014 Pazartesi

BEZELYELİ SEBZE ÇORBASI

Bu aralar hava soğuk olduğu için hasta olup antibiyotiklere saracağımıza sebze çorbalarına saralım diye dolapta ne var ne yok çıkarıp karıştırıp çorba diye sunar oldum :)
hele geçenlerde yaptığım yeşil mercimek çorbası gerçekten de bombaydı :) atmasyon da son nokta diye tabir edeceğimiz cinsten oldu onu da en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım bu çorbamızda tam bir vitamin deposu olarak soframızda yerini aldı ben zaten ne zaman hevesle mutfağa girsem sonuç yapacağım tariften o kadar ayrı kendine özgü bir şey oluyor ki eşim bile şaşıyor:)

MALZEMELER
Yarım su bardağı bezelye
1 Orta boy patates
2 Orta boy havuç
1 Çay bardağı kırmızı mercimek
1 Yemek kaşığı pirinç
1 Tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı nane

Mercimeği ve pirinci yıkayıp tencereye koyunuz.Patatesi ve havucu yıkayıp, soyup, küp küp doğrayınız  ve tencereye atınız üzerine yıkadığınız bezelyeleri de ekleyip tencereye 5 bardak su koyup tuzunu da ilave ettikten sonra altını açıp orta ateşte kaynayıp sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
Sebzelerin pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz 
Ocağın altını kapattıktan sonra blendır yardımıyla sebzeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar eziniz.
Başka bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı naneyi yakıp dilerseniz kırmızı pulbiber de ekleyip hafif kızdırdıktan sonra çorbanızın içine koyup servis yapabilirsiniz.