Tavuk göğsü de bizim evde en sık yaptığım tatlılardandı e tabi bunda yapımının kolay olmasınında etkisi yadsınamaz çalışan insan olunca herşeyin pratiğine kaçmak biraz daha kolay oluyor sanırım hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de hafif tatlı tüketmiş oluyoruz margarinin zararlarını anlatırken televizyonlar ben 100 gr margarini koyun diye tarif veriyorum ama siz dilerseniz tereyağı kullanarak da bu tarifi uygulayabilirsiniz.
MALZEMELER
1LT SÜT
100 GR MARGARİN
2 FİNCAN UN
1 BARDAK TOZŞEKER
Tencereye margarini koyunuz unu üzerine koyup unun kokusu çıkana kadar kavurunuz yaklaşık olarak 3 dakika içinde unun kokusu çıkacaktır.
Tencereye yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan da çırpmaya devam ediniz (topak topak olmasını engeller) toz şekeri de ekleyip kaynayıp kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırınız.
Dilerseniz tad vermesi için damla sakızı veya vanilin ekleyebilirsiniz.
Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine tarçın dökerek servis yapınız.
1 BARDAK TOZŞEKER
Tencereye margarini koyunuz unu üzerine koyup unun kokusu çıkana kadar kavurunuz yaklaşık olarak 3 dakika içinde unun kokusu çıkacaktır.
Tencereye yavaş yavaş sütü ekleyip bir yandan da çırpmaya devam ediniz (topak topak olmasını engeller) toz şekeri de ekleyip kaynayıp kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırınız.
Dilerseniz tad vermesi için damla sakızı veya vanilin ekleyebilirsiniz.
Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine tarçın dökerek servis yapınız.