2 Nisan 2014 Çarşamba

ÜÇ RENKLİ BÖREK

Neredeyse her blogerın tarifleri arasında olan üç renkli börekten bende yaptım sonunda :)) İyi ki de yapmışım aslına bakarsanız uzun zamandır yapmak isteyipte üşendiğim böreği uzun bir hafta sonunda yapmak yerine hafta içi işten eve gelince yaptığımı söylediğimde herhalde deli bu kız diye söylenebilirsiniz.
Gerçekten de bazen kafaya taktığım zaman yorgunluğu falan unutup kendimi mutfağa atabilirim bu börek tarifi inanılmaz leziz bir şey ben ilk defa yaptım ve yedim diyebilirim ama kesinlikle tadılması gereken müthiş bir börek tabi birazcık uğraştıcı kesinlikle denemesi gereken bir tarif..

MALZEMELER

4 Adet Yufka
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Demek Pazı
500 Gr Kıyma
3 Orta Boy Havuç
2 Kuru Soğan
Sıvı Yağ
Tuz

Üzeri için;
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu,Susam

  Pazıları yıkayınız küçük küçük kesip bir tavada biraz sıvı yağ ekleyerek kavurunuz eğer biraz daha lezzetli olsun istiyorsanız içine soğan ekleyiniz. Başka bir tencere de kıymayı kavurunuz suyunu saldıktan sonra soğanları küp küp doğrayıp kavurunuz.
Havuçları soyup rendenin geniş tarafıyla rendeleyiniz bir tavaya alıp sıvı yağ ekleyerek kavurunuz.
1 su bardağı sütle sıvı yağı karıştırınız.
1.yufkayı  tezgaha serip üzerine süt-sıvı yağ karışımdan fırça yardımıyla sürünüz üzerine ikinci yufkayı da serip pazıları yufkanın her yerine dağıttıktan sonra  üçüncü yufkayı da serpip tekrar süt-sıvı yağ karışımından sürüp havuçları da yerleştirip son yufkayı da serpip süt-sıvı yağ karışımını sürüp kıymalı harcı da ekleyip çok sıkı olmayacak şekilde kalın bir rulo yapınız yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ruloyu ikiye kesip iki parça şekilde yerleştiriniz 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiniz ve önceden ısıttığınız 175 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz yaklaşık 30-40 dakika sürüyor.
Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapınız.
Dilerseniz iç harcını patatesli,pastırmalı peynirli olarak da renklendirebilirsiniz.