MALZEMELER
1 paket kelebek makarna(barılla kullandım)
400 gr kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin
karabiber,pul biber
Makarnayı tarifine haşlayıp bir kenarda bekletiniz.Süzdüğünüz suyundan 1,5 bardak ayırınız.
Soğanları belli olmayacak kadar incelikte doğrayınız:) Makarnanın tenceresine margarini koyunuz üzerine soğanları ve sarmısakları atıp kavurunuz kıymayı da koyup kıymanın da rengi döndükten sonra salçasını ekleyip tahta kaşıkla karıştırınız.
Üzerine makarnadan ayırdığınız suyu da ekleyip karıştırınız tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra dilerseniz makarnanın hepsini tencereye döküp karıştırabilir dilerseniz de tabakta servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN