4 Kasım 2013 Pazartesi

HAYDARİ

MALZEMELER

400 Gr Süzme Yoğurt
1 Demet Dereotu
Zeytinyağı
Toz Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
Malzemeleri birbirine karıştırıp, sarmısakları da ezip içine katın.
Servis yaparken de üzerine dereotu koyup sunum yapabilirsiniz.

KREP

Pazar sabahları yataktan bir türlü kalkmak istemiyorum.
Geçen hafta pazar günü eşim hadi hayatım kalkıp bana krep yapsana 10 tane yemek istiyorum diye onu mutlu etmek için o mayışık halimden eser kalmadan hemen fırladık yataktan, beraber girdik mutfağa, büyük bir keyifle yapmaya başladık krebimizi daha doğrusu ben yaptım o bana baktı:)
Bu arada bizim iştahlı beyefendi 10 tane yerim çok açım dediği halde en fazla 3 tane yiyebildi:)
Yaparken doyurucu olması özelliğini dikkate alarak yapınız en naçizane tavsiyemdir. O zaman hemen malzemelerimize geçelim

MALZEMELER

 2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1,5 Su Bardağı Süt
2-3 Çorba Kaşığı Un
Tuz

Bütün malzemeleri karıştırıp krep tavasına veya evinizdeki herhangi bir tavaya biraz sıvı yağ dökünüz.
Sıvı yağı kızdırın. Bir kepçe yardımıyla tavaya istediğiniz kalınlıkta olması için 2-3 kepçe döküp tavanın her yerine yayınız. Üzeri piştikten sonra spatula yardımıyla ters çeviriniz. Altını da pişirdikten sonra servis tabağına alınız.