16 Ocak 2014 Perşembe

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ

Kış gelince yazın bizim her gün sofralarımızda olan zeytinyağlılar rafa kalkıyor ne zaman acaba bir zeytnyağlı mı yapsak desem eşime ayy sen onun etlisini yap kıymalısını yap diyerek soğutuyor beni e malum evde iki kişi olunca da yemek ziyan olsun istemiyorum bende mecburen kıymalısını yaptım.
Pırasa benim en sevdiğim sebzelerden bir tanesidir. Daha önce zeytinyağlı tarifini vermiştim şimdi sıra geldi kıymalı tarifimize ben tabakta fotoğraflmadım çünkü tenceredeki hali daha çok hoşuma gitti adeta bir renk cümbüşünü andırıyordu o halini bloga koymak istedim.
MALZEMELER
1 kg pırasa
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça(3 adet doğranmış domates)
1 orta boy soğan
2 küçük boy havoc
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı tatlı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2-5 bardak su
Pırasaları iyice yıkayınız kabuklarını soyup 4 cm olarak doğrayınız. Tencerenize sıvı yağı koyup kıymayı kavurunuz(suyunu bırakıp çekene kadar) bu aşamada kıymalar yanmasın diye altını kısabilirsiniz. Kavrulan kıymaya soğanı küp küp doğrayıp katınız ve karıştırınız ardından salçayı da ekleyiniz(ben domates kullandım dilerseniz siz de domates kullanabilirsiniz) havuçları yuvarlak çok kalın olmayacak şekilde doğrayınız. Tencereye pırasaları ve havuçları koyup karıştırınız. Üzerine suyunu döküp tuz ve baharatlarını koyup kaynadıktan sonra sebzelere yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.(su oranı size kalmış çok sulu bir yemek istiyorsanız suyu fazla koyabilirsiniz ya da eksiltebilirsiniz.)
Yemeğin suyu fazla geldiyse kısık ateşte pişirerek suyunu çekmesini sağlayabilirsiniz.