3 Kasım 2013 Pazar

MUNİSE NİN MAKARNASI:)

MALZEMELER

1 Küçük Soğan
1 Kaşık Salça
2 Diş Sarımsak
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Kaşık Salça
250 gr Kıyma
Bir tutam Maydonoz
Bir tutam Reyhan
Kuru nane
Karabiber, Tuz

 Ocağa su koyup kaynamasını bekleyiniz. Kaynadıktan sonra makarnaları içine atınız(ben pastavilla kullandım 13-14 dk pişirme süresi var)
Zeytinyağını tavaya koyup içine sarmısakları soyup bütün bir şekilde atınız rengi koyulaşana kadar hafif kızartınız.
Soğanı yemeklik bir şekilde küp küp doğrayınız
Üzerine soğanı koyup kavurunuz.
 Kıymayı ekleyip soğanla karıştırınız. Ardından salçayı da ekleyiniz. İçerisine baharatları ve yeşillikleri ekleyip kavurunuz.
Makarnaları pişirdikten sonra süzdüğünüz suyundan 1 bardak alınız ayrı bir tavadaki karışımımıza ekleyip iyice harmanlayınız.
Tencereye aldığınız makarnaların üzerine döküp karıştırınız.

Not: İçerisindeki sarmısağı tat verdikten sonra çıkarabilirsiniz eğer sarımsak seviyorsanız ilk koyduğunuz zaman dilimleyerek koyarsanız sonrasında sosunuzla karışmış olur.
İşten eve geldiğimde yapmıştım çok hızlı yaptığım için fotoğraflayamadım ama biz eşimle tadına doyamadık kesinlikle tavsiye ederim
                                                                                     AFİYET OLSUN

AYVALIK TOSTU

Hayatımda yediğim ve unutamadığım lezzetlerin başında gelir. Üniversite zamanında okulun yakınında bir kafe de yaparlardı öyle lezzetli gelirdi ki İstanbula her geldiğimde evde sürekli yapardım her seferinde de istediğim gibi olmazdı ya sucuktan derdim ya kaşardan ya ekmekten en sonunda tost makinasına bile suç atar olmuştum
Ama işin gerçeğini sonradan anladım meğer benim ayvalık tostu diye aldığım ekmeklerin aslında hiç biri ayvalık tostu ekmeği değilmiş.
Bir gün şans eseri halk ekmeğin önünden geçerken gözüme çarptı denemek için aldım ve sonuç gerçekten de harikaydı
Önceden halk ekmeği pek tercih etmezdim fakat şimdi gittiğimde birbirinden farklı bir çok çeşide sahip olduğunu gördüğüm için fırsat buldukça ekmeği oradan almaya özen gösteriyorum.

MALZEMELER

Ayvalık tostu ekmeği
Sucuk(ben cumhuriyet kullandım)
Kaşar(ben Sütaş kullandım)
Ekmeğin içi için yağ(becel zeytinyağlı kullandım)
Kornişon turşu(ben tat kullandım)
Domates
İsteğe göre ketçap, mayonez, hardal

Bazı tarifler de içine Amerikan salatası da koyuluyor fakat ben tercih etmiyorum siz isterseniz kullanabilirsiniz.
Ekmek içlerine hafif yağ sürülür.
 Üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirini sucukları ve domatesleri koyunuz. Kornişon turşuları da ikiye bölüp içerisine yerleştirdikten sonra ketçap mayonezi tost halindeyken koyun isterseniz tost makinasından çıkardıktan sonra koyabilirsiniz.
( Domatesi sıcak sevmiyorsanız tost makinasından çıkardıktan sonrada ilave edebilirsiniz)
                                                                                             AFİYET OLSUN