7 Kasım 2013 Perşembe

PATATES PÜRESİ

MALZEMELER

4-5 Tane Patates
1 Su bardağı Süt
Tereyağı
Tuz

Patatesleri soyup yemeklik şekilde doğrayınız. Ocağa su koyup içine patatesleri atıp kaynayana kadar pişiriniz.(pişip pişmediğini anlamak için de çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz eğer patates dağılıyorsa pişmiş demektir)yaklaşık 20 dk da pişecektir.
Blender yardımıyla patatesleri süzüp tencerede eziniz. İçine bir bardak süt ekleyiniz(kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz süt oranını ona göre belirleyiniz) Tuzunu da ilave edip tencereyi ocağa alınız içine tereyağını ekleyiniz hafif kısık ateşte erimesini bekleyiniz
Dilerseniz biraz kaşar rendeleyip lezzetlendirebilirsiniz.
                                                                                                               AFİYET OLSUN




PASTANE AÇMASI

Hep özenmişizdir pastanelerden aldığımız sıcacık içi yumuşacık olan açmalardan poğaçalardan yapmayı onlarca tarif denemişizdir ya içinde yağı fazla gelir ya katkı maddeleri işte size çok güzEl yumuşacık bir açma tarifi yazması benden yapması yemesi sizden..

MALZEMELER
1 paket maya
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
bir tutam tuz
Aldığı kadar un( 4-5 bardak)

Üzeri için; Bir yumurta sarısı, çörekotu

Unu havuz şeklinde açınız. Maya şeker ve yağla harman yapınız suyu, sütü ve tuzunu da ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurunuz.
45dk-1 saat (yani hamur iki katına çıkana kadar bir bez örtüp oda sıcaklığında mayalanması için bekleyiniz.
Sıvı yağla ellerimizi yağlayarak bezeyi elimizle şekil veriyoruz.( burgu şekli vermek için hamurdan ik, parça alıp uzunlamasına yapıp saç örer gibi örgü şeklinde düğüm atınız )
15 dk tepside bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp önceden ısıttığımız 180C fırında üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz.

Dilerseniz içine zeytin, peynir, patates, kıyma gibi harçlar yapıp deneyebilirsiniz.
                                                                                                     AFİYET OLSUN

TRAMİSU

 Defalarca tramisu yaptım kakaolu, sade ama bir türlü son halinin fotoğrafını koymayı beceremedim. Hep bir koşuşturmaca oluyor ve tam fotoğraflayacağım bu sefer de tatlı bitmiş oluyor bu yüzden her yaptığımda bir aşamasını yakaladığım için fotoğraflardaki tabaklar kedi dilleri farklı olabilir ama lezzet hepsinde aynı sadece benim unutkanlığımdan böyle bir sonuç çıktı ortaya bu arada tramisuyla çileği birbirine çok yakıştırıyorum mutlaka servis yaparken evinizde varsa üzerine bir iki ince dilim koyabilirsiniz ben çok sevdiğim için bolca dilimleyip servis yapıyorum..

MALZEMELER
24 adet kedi dili
1 çorba kaşıpı nescafe
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilin
200 gr labne peyniri

Üzeri için; Kakao

Süt un yumurta sarısı ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar kadar pişirin.
Pişince vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dk kadar çırpın ılınması için bekleyin.
Nescafeyi ister şeker katarak isterseniz de sade olarak 1 su bardağı ılık suda eritip karıştırın. Tramisu tabağının altına ince bir tabaka halinde kremadan sürün üstüne kedi dillerini sırasıyla yerleştirip nescafeli suyla ıslatınız kremadan gezdirin aynı işlemi tekrarlayınız kalan kremayla üzerini iyice kapatınız. Bu şekilde en az 2-4 saat arasında buzdolabında bekletiniz (tadının daha iyi olmasını istiyorsanız, en az 6 saat dolapta bekletiniz)
Servis yapacağınız zaman üzerine eleyerek kakao serpiniz.
                                                                                                                     AFİYET OLSUN